STAVANGER (Aftenbladet): Henri Anier blir neppe værende i Fredrikstad ut sesongen. Klubben fra plankebyen sliter kraftig økonomisk og er derfor i gang med en storstilt opprydningsaksjon. Store deler av det sportslige apparatet har fått beskjed om at de er ferdige i klubben. I tillegg ønsker klubben å kvitte seg med flere spillere fra A-troppen, deriblant Henri Anier.

Spilletid

Estlenderen er i utgangspunktet kun utleid fra Viking fram til sommeren, men før de økonomiske problemene kom til overflaten hadde klubben signalisert at de var interessert i å beholde spissen ut sesongen.

— Selv om de tidligere ga slike signaler, så ser vi at situasjonen i klubben nå er litt annerledes. Derfor kommer trolig Anier tilbake til oss. Da må vi ta en prat med ham og finne ut hva vi skal gjøre videre. Det er viktig for både Anier og oss at han får spilletid og det var hovedgrunnen til at han gikk på lån til Fredrikstad. Når vi nå har hentet en ny spiss, så sier det seg selv at det kanskje blir vanskelig med mye spilletid her, sier Økland.

Anier har en kontrakt med Viking som strekker seg ut 2014-sesongen.

Fortsatt Ørnskov-samtaler

Økland innrømmer samtidig at klubber fortsatt er i dialog med Brøndby om en overgang for Martin Ørnskov. Han ønsker ikke å kommentere hvor langt forhandlingene er kommet eller hvor stor avstanden er, men det er fortsatt sannsynlig at den danske midtbanespilleren blir solgt.

— Vi er fortsatt i dialog og overgangen er på ingen måte lagt på is, sier Økland.

Viking har allerede hentet Benjamin Sulimani til klubben. Foreløpig er det for tidlig å svare på om det er muligheter for at flere spillere ankommer klubben i løpet av sommeren.

— Det er en del løse tråder akkurat nå og utfallet av dem bestemmer hva vi har muligheten til, sier Økland.