Bortsett fra stabilt dårlig sommervær er det lite som er varig. Det meste er midlertidig, og intet er mindre midlertidig enn et fotballlag. Det er veldig tydelig i Viking om dagen.

Midlertidig

I går signerte Benjamin Sulimani for Viking. Han har vært her på prøvespill, så Kjelle og Kåre vet hva han står for. Likevel får han bare en korttidskontrakt ut sesongen. Nå vil sikkert mange si at Viking burde skrevet slike kontrakter før, så hadde vi sluppet mange dyre bomkjøp. Det er et godt poeng. Jeg kan likevel ikke fri meg fra at det blir mye kortsiktig og midlertidig i Viking nå. Vi har allerede hentet inn en kortsiktig løsning i forsvar. Richard Ekunde er midlertidig arbeidskraft som stort sett opplever Vestlandet sammen med Viking 2. Så har du ryktene rundt Martin Ørnskov. Dansken som ble hentet av Pep og Hareide. Det ble ikke som han hadde trodd i Viking, men gradvis har han funnet seg til rette. I det siste har vi sett prov på hvilken viktig spiller Ørnskov har blitt for oss. Skal dette rives opp med roten bare fordi Brøndby banker på døren?

Nå er det ikke sikkert at Ørnskov forsvinner, men jeg bekymrer meg over alle disse kortsiktige løsningene. Er det noen farbar vei for å bygge et godt lag?

Kan ikke bytte lag

Siden Jonevret kom til klubben har hendene hans nærmest vært bundet. Kjelle har gjort en fantastisk jobb med det spillermateriellet han har, men han har ikke hatt mulighet til å bygge lag.

Den nye målsettingen til Viking handler om å være en etablert topp fire-klubb innen 2015. Kan man nå det målet via korttidskontrakter og salg av spillere så snart noen vifter med visakortet?

Jeg skulle så gjerne sett en klubb som tydelig viste at her ble det bygget for fremtiden. At både unge talenter og etablerte spillere ble hentet inn med sikte på å styrke laget mot 2014 og 2015. At det var sportslige ambisjoner og ikke økonomi som styrte prosessen.

Dessverre er det pengesekken Arne Larsen Økland administrerer som styrer Viking for tiden. Dessverre fordi det fører til slike kortsiktige løsninger. Foreløpig har Kjelles innsats dekket over den vanskelige økonomiske situasjonen i Viking, men nå blir det tydeligere og tydeligere at klubben styres av sparekniven.

Hva mener du? Er det viktigste at vi får kontroll på økonomien? Eller styres Viking i for stor grad av kortsiktige sparetiltak?