Viking-direktør Arne Larsen Økland synes Thioune-saken er krevende. Foto: Jan Inge Haga

STAVANGER: Viking-direktør Arne Larsen Økland forstår hvis folk synes behandlingstiden har vært vel lang. Over én måned etter det røde kortet har nemlig partene fortsatt ikke kommet til enighet.

— Det er mulig at det kan virke som det tar for lang tid, men for at vi skal finne en best mulig løsning har vi vært nødt til å bruke tid på dette. Vi må ta hensyn til mennesket i saken og ikke minst formalitetene rundt en slik situasjon, sier Økland til Aftenbladet.

Saken er såpass anspent at begge parter har fått hjelp av advokater i forhandlingene.

— Ja, det stemmer at vi har benyttet oss av juridisk rådgivning. Det har også Makhtar gjort og det er helt naturlig i slike saker, sier Økland.

Komplisert sak

Viking-ledelsen skal ha brukt masse tid på saken den siste måneden. Økland har hele tiden vært forsiktig med å kommentere detaljer rundt saksgangen, men en endelig avklaring kan komme i løpet av uken.

Etter det Aftenbladet kjenner til har det de siste ukene vært interesse for Makhtar Thioune hos andre klubber. Viking har imidlertid vært klare på at de ønsker en overgangssum for å gi slipp på en spiller de for mindre enn ett år siden betalte i overkant av to millioner kroner for.

Samtidig har klubben gitt Thioune muligheten til å bli værende i Stavanger, men siden han nå må sone seks kampers karantene og ikke kan spille en seriekamp for Viking før 11. august, har Viking gitt beskjed om at det kommer til å koste ham økonomisk å bli værende i klubben.

Økland ønsker ikke å kommentere om det har blitt jobbet for å skaffe Thioune en ny klubb eller om midtbanespilleren må belage seg på å betale en bot om han blir værende i klubben.

Krevende

Han legger imidlertid ikke skjul på at dette har vært en krevende sak for Viking-ledelsen.

Alle slike saker er vanskelige for de involverte partene. Det er en alvorlig sak og dermed må den håndteres på en ordentlig måte. Det finnes egne regler i fotballverden, men samtidig er vi også underlagt de normale arbeidsreglene, sier Viking-direktøren.

Makhtar Thioune ønsker fremdelens ikke å kommentere saken før det har falt en endelig konklusjon. Thiounes agent, Jim Solbakken, svarte ikke på Aftenbladets henvendelse i går.

FAKTA

SAKEN

  • Makhtar Thioune pådro seg rødt kort etter kampslutt da Viking tapte 2-4 mot Bryne i cupen 29. mai. Thioune fikk det røde koret etter at han angivelig skal ha vist fingeren til dommeren. Etter at han fikk kortet skal han ha tatt tak i dommerens drakt.

  • Senegaleseren har hele tiden nektet for at det var dette som skjedde i garderobene etter kampslutt.

  • Spilleren ble imidlertid ikke trodd av Doms- og sanksjonsutvalget, som straffet Thioune med seks kamper karantene.

  • Det ble sett på som ekstra skjerpende at Thioune tidligere i sesongen fikk tre kampers karantene for å ha beskyldt dommer Svein-Erik Edvartsen for å være rasist.

PROFIL

Navn: El Hadji Makhtar Thioune

Født: 5. august 1984. Nasjonalitet: Senegaleser.

Klubb: Viking.

Posisjon: Midtbane.

Tidligere klubber: Port Autonome Dakar, Sarpsborg og Molde.