STAVANGER: (Aftenbladet): De Lanlays nåværende kontrakt går ikke ut før etter 2014-sesongen, men Viking ønsker allerede nå å diskutere mulighetene for en forlengelse.

— Vi skal sette oss ned å snakke med ham og håper å få noe til i løpet av høsten. De Lanlay er en spiller vi gjerne ønsker å beholde, sier Arne Larsen Økland.

Viking-direktøren legger ikke skjul på at flere klubber følger Viking-spilleren tett. Han har imidlertid til gode å få et konkret bud på U21-landslagsspilleren.

— Nei, vi har aldri vært i konkrete forhandlinger med klubber som er interesserte i ham. Det er likevel ingen tvil om at De Lanlay har potensial til å spille i en liga som er bedre enn den norske, sier Økland.

Stresser ikke

Kantspillerens agent, Tore Pedersen, ønsker ikke å si for mye om interessen for De Lanlay – eller som han selv sier det:

— Jeg ønsker ikke å bidra til spekulasjoner.

Han slår imidlertid fast at De Lanlay har kvaliteter som verdsettes i de europeiske klubbene.

— Han har stort potensial, masse fart og evnen til å utfordre én mot én, sier Pedersen.

De Lanlay har selv et avslappet forhold til sin egen framtid. Han legger likevel ikke skjul på at den store drømmen er å en dag spille for en utenlandsk klubb.

— Akkurat nå har jeg det veldig greit i Viking, men jeg har klare ambisjoner om å spille i utlandet i framtiden. Det er fortsatt en stund til kontrakten min i Viking går ut og jeg har egentlig ikke tenkt så mye på en eventuell forlengelse. Det er uansett hyggelig at Viking ønsker meg med videre, for i Norge er det kun Viking jeg ønsker å spille for, sier unggutten.

Også Bjørdal er het

De Lanlay er ikke den eneste Viking-spilleren som følges tett av utenlandske klubber. Johan Lædre Bjørdals imponerende spill for Viking det siste året har vekket interesse utenfor Norges landegrenser.

I motsetning til De Lanlay går Bjørdals kontrakt ut etter årets sesong. Midtstopperen har allerede fått tilbud om en forlengelse, men for øyeblikket er forhandlingene satt på vent.

Bjørdal ønsker å se an interessen fra utenlandske klubber før han eventuelt signerer en ny kontrakt med Viking.

Også Bjørdal benytter seg av Tore Pedersen som agent.

— Det er utenlandske klubber som følger ham, men heller ikke her ønsker jeg å bidra til spekulasjoner, sier Pedersen.

Norske spillere dyre

Skriver Bjørdal under en ny kontrakt med Viking, vil det mest sannsynlig svekke mulighetene hans for en karriere i utlandet. Pedersen innrømmer indirekte at det er noe de må ta med i vurderingen.

— Norske spillere er normalt sett for dyre for mange utenlandske klubber, sier Pedersen.

Viking-direktør Økland har ingen problemer med at Bjørdal ønsker å avvente situasjonen.

Totalt er det 13 spillere i Viking-troppen som er på utgående kontrakt. I løpet av sommeren og høsten må Økland ta stilling til hvem han ønsker med videre. Foreløpig er det kun Bjørdal som har fått tilbud om en forlengelse, men Økland har signalisert at han snart kommer til å snakke med alle spillerne som om et halvt år er kontraktløse.

Fakta

Kontraktssituasjonen i Viking

2013: King Osei Gyan, Johan Lædre Bjørdal, Rune Almenning Jarstein, André Danielsen, Patrik Ingelsten, Eirik Schulze, Jóan Símun Edmundsson, Jon-Helge Tveita, Christoffer Lunde, Pål Vestly Heigre, Arild Østbø, Richard Ekunde, Benjamin Sulimani.

2014: Yann-Erik de Lanlay, Christian Landu Landu, Trond Olsen, Trond Erik Bertelsen, Martin Ørnskov, Henri Anier, Håkon Skogseid

2015: Vidar Nisja, Jon Dadi Bödvarsson, Indridi Sigurdsson , Makhtar Thioune, Kristoffer Haugen.