ALFHEIM (iTromsø): Zdenek Ondrasek har syv mål og fire assists i årets eliteserie, og er dermed kun tre poeng bak Alexander Søderlund og Veton Berisha som troner øverst i den såkalte «poengligaen».

Tsjekkeren har kun et halvt år igjen av kontrakten med Tromsø og flere klubber har vist interesse for spissen.

Som iTromsø skrev i går fikk Serie B-klubben Bari nylig avslag på bud på den tsjekkiske spissen. Også Livorno skal være interessert.

– Snakket med Wednesday

iTromsø vet at det også har vært kontakt med Championship-klubben Sheffield Wednesday. Tidligere Jonathan Hill ble som kjent tidligere i sommer ansatt i en egen sportskomité i klubben.

– Ja, jeg har snakket med sportsdirektøren i Sheffield Wednesday, men for øyeblikket skjer det ingenting, sier Kovarovic.

iTromsø har foreløpig ikke lyktes i å få takk i Hill.

– Nei til russisk klubb

Selv sa Ondrasek til Nordlys i går at han har takket nei til en russisk klubb.

Kovarovic bekrefter at en russisk toppserieklubb var på banen tidligere i sommer. Agenten sier også at klubben henvendte seg til TIL med tanke på en overgang i sommer.

– Jeg vil ikke si navnet på klubben. Vi ble ikke enige, sier agenten.

– Hvorfor ikke?

– Det var mange grunner, men jeg vil ikke si noe om den russiske klubben. Det er lagt bak oss. Han fikk ikke et så bra tilbud.

– Var det bedre enn lønna han har i Tromsø?

– Når Zdenek skriver en ny kontrakt forventer han mye bedre lønn, svarer Kovarovic.

Agenten har inntrykk av at TIL – som ligger nest sist i eliteserien – er lite villig til å slippe tsjekkeren nå, selv om det betyr 0 kroner i overgangssum etter sesongen.

– Det ser ut til at han blir i Tromsø ut sesongen. Tromsø kan ikke erstatte ham og klubben har ikke god dekning på spissplassen, uttaler agenten.