Den tsjekkiske spissen har hatt en meget god vårsesong, og er linket til en rekke land i sommer. Siden kontrakten hans går ut etter sesongen er TIL nødt til å selge spilleren i sommer dersom de skal få penger igjen – ellers går han gratis etter sesongen.

Interessen er stor for Ondrasek, og den italienske Serie B-klubben Bari har kommet med en konkret henvendelse på spissen.

– TIL har takket nei til tilbud fra Serie B, sier Emil Kovarovic, Ondraseks agent til iTromsø.

Sportssjef Svein-Morten Johansen bekrefter interessen fra klubben som ble nummer 10 i Serie B sist sesong.

– Vi har ikke fått noen brev fra Bari om at de vil by på Zdenek, men det er anslått en mulighet fra dem via agenten. Anslaget har vært behandlet i klubben, og ut fra en totalvurdering har vi sagt at det ikke var tilstrekkelig, sier Johansen til iTromsø.

– Bari er en stor klubb, men TIL valgte å takke nei. De betalte store penger for meg i 2012 så jeg forstår godt at de ikke slipper meg. Slik det ser ut nå tror jeg jeg blir i TIL ut sesongen, sier Ondrasek til iTromsø.

Livorno og Bari

Etter det iTromsø kjenner til skal også Serie B-klubben Livorno ha Ondraseks navn høyt på ønskelista.

Det er også spekulert i om den nyopprykkede Serie A-klubben Bologna har ønsket Ondrasek, men Kovarovic avfeier at tilbud skal ha kommet derfra.

– Det har vært bevegelse fra en russisk klubb, men ikke noe så konkret som henvendelsen fra Bari, sier Johansen, som ikke ønsker å si hvor mye tilbudet fra den italienske klubben var på. Etter det iTromsø kjenner til er markedsverdien på Ondrasek rundt to millioner kroner.

– Har TIL råd til å si nei til et bud på Ondrasek?

– Vurderingen som gjøres er hva Zdenek betyr for det sportslige i år kontra en potensiell overgangssum, svarer Johansen, som poengterer at TIL per nå ikke har satt en prislapp på Ondrasek.

– For oss handler det om flere ting. Hva er muligheten for en erstatter, hva vil ligge i overgangssum og hvordan ser Zdenek selv på saken, sier Johansen.

I forrige uke uttalte Kovarovic at han ikke lenger tror på en overgang i sommer for spissen som har scoret syv mål i eliteserien i vår. Det står han fortsatt ved.

– Enten har tilbudene som har kommet vært for dårlig for TIL, eller for dårlig for Zdenek, sier Kovarovic.

Vil ikke til Tsjekkia

iTromsø har tidligere omtalt interessen fra en rekke land for Ondrasek. Russland, Belgia, Hellas og hjemlandet Tsjekkia har vært nevnt i tillegg til Italia.

I Tsjekkia skal Sparta Praha ha vært interessert uten at det har ført til noe mer.

– Vi ønsker ikke å dra tilbake til Tsjekkia på nåværende tidspunkt, sier Kovarovic.

Ondrasek gikk målløs av banen da TIL spilte 1–1 søndag mot Sandefjord, men pådro seg et gult kort. Det betyr at han må stå over mot Start kommende helg i den siste kampen før fotballferien. Overgangsvinduet for norske klubber åpner 22. juli, noe som betyr at Ondrasek kan ha spilt sin siste kamp for Gutan da neste oppgjør er mot Odds BK 26. juli.