I et innlegg på Menighedens forum tilbyr av av de ivrigste debattantene, med brukernavnet Øyvind, seg å personlig spandere de 11.000 kronene (20 x 550 kroner) det vil koste å sende Starts spillere og ledere på motivator Erik Søbys ekstraseminar på Fønix Kino 2.desember.

”Og det kan hvem som helst sitere meg på og utfordre meg på. Lykke til, og send fakturaen til meg”, skriver Start-supporteren.

Fvn.no har snakket med debattanten — som ikke vil ut med sitt fulle navn – og han bekrefter at tilbudet er seriøst.

Les også:

Mener Start har behov

— Dersom Start har lyst til dette, så skal jeg nok klare å finne frem noe på bankkontoen, sier han.

- Hvorfor gjør du dette?

— Det er ingen tvil om at det blir tøft neste sesong, men dersom alle er innstilte på at det går, så skaper det en positiv energi, sier Start-supporteren.

Øyvind nevner Søbys fokus på motivasjon, inspirasjon og vinnerkultur – og peker på at ”Klubben ser fra utsiden ut til å bomme på nesten alle sentrale punkter i Søbys teorier.

Han påpeker overfor fvn.no at uttalelsene til Sandstø om at Start ville rykke rett ned igjen uten mange og solide forsterkninger, var en utløsende faktor for å foreslå motivasjonskurset.

"Start som organisasjon ser nærmest ut til å skrike etter positiv tenkning og vinnerkultur”, skriver han på menigheden.no sitt forum.

Søby etterlyser tro

Egil Søby er kjent som en av Skandinavias beste motivatorer, og er en ettertraktet foredragsholder. Han blir veldig engasjert når han hører om forslaget til Start-supporteren.

— De kommer til å få en opplevelse de vil få glede av som privatpersoner, og som idrettsfolk. Men de må skynde seg, for det er snart utsolgt, sier den tidligere padleren med blant annet ett OL-gull, ett VM-gull, og 47 norske mesterskap, syv nordiske mesterskap og åtte kongepokaler.

Her er den tidligere padlemesterens råd til Start:

— Start ledet hele sommeren i 2005, men ingen våget å snakke om gull. Alle husker hvordan det gikk. Start hadde stang ut mot slutten, mens Vålerenga hadde stang inn, og vant gullet. Den som vinner sølv vil alltid forbli en taper. To år senere rykket Start ned, sier Søby.

- Hva mener du Start bør gjøre før neste sesong?

— Alle fotballspillere går på banen med mål om å vinne hver kamp, og det er ingen fare for klubben å ha en knallhøy målsetning. De bør bestemme seg for komme høyt på tabellen, og glemme alt annet, for det tar altfor mye energi og krefter. Det å ha positive tanker skaper mye mer energi, sier Søby, og legger til.

— Det mest defensive som fins er å ikke ha høye målsetninger. Nå er det ikke en eneste trener som tør å si at de skal ta gull. Vinnere aksepterer nederlag, sier Søby.

Positiv

Administerende direktør i Start, Jan Oddvar Skisland, er helt enig i at klubben er tjent med å ha etablere en vinnerkultur i klubben, og viktigheten av positiv tankegang.

— Men dette er noe vi jobber med selv, og vi har masse kompetanse i klubben. Dersom noe slikt blir aktuelt, så ordner vi det selv. Uansett så er det fantastisk med engasjerte supportere, sier Skisland.