– Situasjonen med Sandstø har ingenting med Morten å gjøre. Vi har en treårskontrakt med ham, og det er ingen problemstilling å bryte den kontrakten, sier sports— og mediedirektør Svein Mathisen.

Rønningen var assistenttrener under Arne Sandstø i Odd fra 1999 til 2004. I desember i fjor ble han håndplukket til Start av kompisen – ofte omtalt som «Sandstøs skygge» eller «Skyggen» i fotballmiljøet fordi han er så lojal og tilstedeværende i nærheten av bergenseren, som mandag ble historie i Start på grunn av «fundamental uenighet om veien videre».

Les også:

– Jeg har hatt et fantastisk år i Start, og jeg har ikke tenkt at jeg ikke skal fortsette , sier Morten Rønningen.

I går varslet Svein Mathisen at Starts nye hovedtrener kan være på plass innen en til to dager. Alt tyder på at Frode Fredriksen blir ansatt, dermed med Rønningen som assistent.

– Morten er utrolig flink. Han er ekspert på videoanalyse. I tillegg er han godt likt i hele spillergruppa, og fortsetter hvis han selv vil, sier Matta.

– Deler du de samme meningene som Sandstø, Rønningen?

– Det er ting som vi tar internt. Det er uansett rart at Arne ikke er her lengre, men sånn er gamet, svarer 37-åringen.

Frode Fredriksen vil ikke kommentere eget kandidatur, men sier han er åpen for Rønningen hvis han blir spurt og takker ja.

– Han er faglig sterk, og har styrker på statistikk og analyse. Han er en bra ressurs for klubben, sier Fredriksen.

Rønningen gjengjelder rosen til Starts førstevalg som ny trener.

– Frode er faglig flink, og er oppriktig interessert i fotball. Han har også fått litt erfaring etter hvert, og har en solid spillerbakgrunn. Jeg mener han har potensial til å bli en god eliteserietrener, det er det ingen tvil om, sier Rønningen.

Også Bård Borgersen vurderes i en trenerrolle, men den trenerutdannede midtstopperen har ikke hørt noe, verken om en rolle inn mot A-laget eller som Start 2-trener hvis Fredriksen rykker opp.

– Vi har vært i dialog om videre spill, men kommer det en henvendelse så får vi ta en vurdering der og da. Uansett så har jeg alltid tenkt at trener er noe jeg vil bli, sier 36-åringen.