Rosenborg-kaptein Mike Jensen hadde familie fra Danmark på besøk da han fikk bære Rosenborg-fanen i folketoget for andre gang.

— Man blir alltid litt stolt man får bære fanen og vise frem Rosenborg-flagget, skriver dansken på SMS til Adresseavisen.

POSERER: Christian Gytkjær og Alex Gersbach blir foreviget i 17. mai-toget i Trondheim. Foto: Kristian Helgesen

Etter frokost samlet spillerne seg og gikk i god tradisjon i folketoget, før de rundet av dagen med felles lunsj i byen. Jensen erkjenner at han er litt misunnelig på at han ikke har vokst opp med samme tradisjon.

— Viktig å feire

SJEFEN: RBK-trener Kåre Ingebrigtsen gikk i toget sammen med kona Hege Leirfall Ingebrigtsen. Foto: Kristian Helgesen

— Dagen har vært veldig fin alt i alt. Jeg skulle ønske vi hadde noe liknende hjemme i Danmark, sier Jensen.Også i går kveld fikk spillerne hygge seg på Solsiden etter 2-1-seieren over Lillestrøm.

Spillerne sier selv det var for å styrke lagmoralen. Rosenborg-kapteinen mener den må pleies selv etter ni seiere og null tap på de ti siste kampene.

— Vi nøt seieren og hygget oss sammen. Det er veldig viktig å kunne feire når man vinner og det går bra. Det er derfor vi kjemper sammen, sier han.

— Stort og spesielt

Australske Alex Gersbach fikk æren av å starte sin aller første 16. mai-kamp med foreldrene på tribunen. Han strålte og skrøt av den norske tradisjonen.

— Heldigvis vant vi på 16. mai, så supporterne var ekstra glade. Da ble det en skikkelig feiring. Det var gøy å gå gjennom byen med spillerne og familie. De kom for å være med oss å feire nasjonaldagen, så de likte det veldig godt. Alle spillerne var i fantastisk modus, sier Gersbach.

Hør siste episode av podkasten Rasmus&Saga. Denne uken er Ole Selnæs gjest: