Gytkjær måtte flire etter denne missen

Rosenborg var strålende i 75 minutter mot Lillestrøm. Likevel var Christian Gytkjærs bom etter en knapp time nær kampens prestasjon.

Enveiskjøring på Lerkendal igjen – akkurat som forrige hjemmekamp mot Stabæk. Rosenborg var best i alt, og kjørte over Lillestrøm etter alle kunstens regler.

Derfor var det også svært fortjent da Christian Gytkjær headet inn 1-0-scoringen fra ti centimeters hold halvveis ut i den første omgangen.

Fire mål hjemme

Scoringen var danskens fjerde i eliteserien for Rosenborg. Alle har kommet på Lerkendal.

SCORER: Omtrent fra målstreken satte Christian Gytkjær inn 1-0-scoringen for Rosenborg. - Jeg beklager om jeg stjal den fra Midtsjø, sier han og smiler. Foto: KRISTIAN HELGESEN

— Det er deilig. Jeg elsker å spille her. Jeg scoret også en del her for Haugesund, og det er fantastiske kulisser her. Det er de feteste kulissene i Norge, så det var deilig å gi litt tilbake til alle som kom i dag, sier Gytkjær til adressa.no.Innleggslobben fra Fredrik Midtsjø hadde nok sneket seg inn i mål uten spissens hjelp, men den slags kunne han ikke ta hensyn til.

— Som angrepsspiller er du nødt til å gå for de der. Jeg har ikke oversikt over hvor forsvarsspillerne er, og jeg beklager om jeg stjal den fra «Midtsj», men det er rent instinkt, sier han og smiler.

Gytkjær kom til en drøss muligheter, og kunne scoret flere. Allerede etter fem minutter slet han med å stokke føttene da ballen overraskende havnet i beina hans etter en avslutning fra Mike Jensen. Ti minutter etter 1-0-målet var han nære på igjen.

Atter en gang kom Midtsjø til innlegg fra høyre, og Gytkjær stupte frem. Headingen gikk imidlertid over.

Kan ikke la seg plage for mye

Her bommer Christian Gytkjær.

Men det var i andre omgang han fikk sjansen som fikk frem et kollektivt sukk på Lerkendal. Jonas Svensson forlenget et Mike Jensen-innlegg mot bakerste stolpe. Der sto Gytkjær og skulle bare bredside ballen i nettet til 3-0 fra mindre enn en halv meters avstand.I stedet satte han ballen i stolpen, og etterpå kunne han ikke annet enn å bare flire. Så stor var muligheten.

— Det har vært litt symptomatisk. Det har vært litt stang ut i starten, og man kan ikke gjøre så mye annet enn å se det morsomme i det. Det spiser deg opp om du irriterer deg for mye over det. Du må bare jobbe steinhardt, og det gjorde jeg i dag også. Jeg ga alt hva jeg hadde, forklarer Gytkjær.

Han innrømmer at slike misser irriterer ham, men poengterer samtidig at som angrepsspiller vil det være perioder med «motvind, oppoverbakke og stang ut», som han kaller det.

— Det har det vært litt hittil. Likevel har jeg presset ut fire mål. Jeg er sikker på at det skal snu for alvor på et tidspunkt, sier han.

- Ikke bekymret

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen lar seg ikke stresse.

— Det viktigste er at vi skaper ti sjanser. Så er det marginer som gjør om Christian scorer ett eller gjør hattrick. Det viktigste er at vi får ham til sjanser. Jeg er ikke bekymret, ikke i det hele tatt, sier han.

Og gir spissen sin rett i at det har vært litt stang ut hittil.

— Det er bare et spørsmål før det snur, men det kan godt vente til etter ferien. Det er da sesongen skal avgjøres, sier Ingebrigtsen.

Han er strålende fornøyd med mye av det Rosenborg leverte mot Lillestrøm mandag kveld, men:

— Det ble mer spennende enn det burde vært. Vi spiller en strålende match i 75 minutter. Så scorer de på en dødball og vi blir litt stresset av det. Det bør vi ikke bli. Men frem til da var vi veldig, veldig gode, sier han.