TUNGT PÅ TAMPEN: Mike Jensen sier Rosenborg-spillerne for første gang følte seg mer slitne enn motstanderlaget mot slutten av kampen mot Lillestrøm. Kåre Ingebrigtsen vil ta tak i det som skjedde de siste ti minuttene. TUNGT PÅ TAMPEN: Mike Jensen sier Rosenborg-spillerne for første gang følte seg mer slitne enn motstanderlaget mot slutten av kampen mot Lillestrøm. Kåre Ingebrigtsen vil ta tak i det som skjedde de siste ti minuttene. Foto: Kristian Helgesen

For første gang i år følte RBK seg mer slitne enn rivalene

Kaptein Mike Jensen var ikke helt komfortabel med sluttspurten mot Lillestrøm.

75-80 minutter med svært godt Rosenborg-spill, to mål og et lass med målsjanser.

Likevel skulle det bli litt for spennende mot slutten av 16.mai-kampen mot Lillestrøm. For bortelaget fikk løftet seg høyere i banen, og Frode Kippe reduserte til 1-2 fem minutter før slutt.

— Det vi kan si om de siste ti minuttene er at for første gang føler vi oss mer slitne enn motstanderlaget, sier kaptein Mike Jensen til adressa.no.

— Kanskje er det egentlig mentalt. At vi føler vi har kjørt så mye på, og ikke fått uttelling, legger han til.

Og han har unektelig et poeng i det. For Rosenborg leverte virkelig festfotball og skapte så mye at kampen burde vært punktert lenge før man kom inn i kampens sluttfase.

— Vi går litt i forsvarsmodus og prøver å forsvare seieren hjemme. Det er vi ikke gode på. Vi skal angripe, sier Jensen.

— Sånn kan vi ikke ha det

Og nettopp avslutningen av kampen vil trener Kåre Ingebrigtsen ta tak i, selv om laget var, som Jensen også sier, virkelig gode frem til dess.

— Vi må bruke litt tid på det, for det gjør noe med oss. Det bør det ikke. Det skal ikke endre noe, men vi blir stresset og mister ballen der vi ikke skal miste den, sier han.

Lenge var Rosenborg-spillerne tålmodige i oppbyggingen. Prøvde seg tidvis på venstresiden, og når de ikke klarte bryte gjennom der, ble spillet hurtig vendt over på høyre – der Jonas Svensson, Mike Jensen og Fredrik Midtsjø hadde en firefelts motorvei å leke seg på.

— Vi sluttet med det, og begynte å tre baller inn i midten. Da ble det litt halvskummelt og vi ble et ganske «langt lag». Det må vi få orden på. Sånn kan vi ikke ha det, sier Ingebrigtsen.

Gleder seg til toget

Men skjønnhetsfeilen på tampen får ikke ødelagt for det faktum at Rosenborg-laget kan gå i borgertoget tirsdag med en god følelse i kroppen.

Ingebrigtsen gleder seg.

— Det gjør jeg alltid. Det er alltid en fornøyelse å gå i borgertoget under rosenborgfanen. Så blir vi enda litt rakere i ryggen når vi har vunnet, sier han fornøyd.