Norge-Estland 0-1

Norge tapte 0-1 for Estland hjemme, etter at et raust, rødt lag serverte gjestene en veldig enkel scoring.

En rekke norske feil førte til vinnermålet etter 24 minutter.

Høyreback Omar Elabdellaoui lot kantspilleren slå inn uten press, og de norske midtstopperne lot den estiske kaptein Konstantin Vassiljev stå helt alene og avslutte fra 11 meter.

Og når i tillegg Ørjan Håskjold Nyland ikke klarte å stoppe det løste skuddet som kom rett på han, kan det ikke annet enn kategoriseres som et tabbemål.

— Jeg kan absolutt holde den ute, jeg burde reddet. Det skjer feil på feil på feil, og da blir det ofte mål. Jeg kunne forhindret den, og da hadde det blitt et annet resultat, sa Nyland til aftenposten.no etter kampen.

- Vi var ikke helt på

Han tror ikke det faktum at det var en «ubetydelig» treningskamp gjorde sitt til at konsentrasjonsnivået var litt lavere enn i en kvalikkamp, men innrømmer at kvalitetsnivået ikke var høyt nok i første omgang.

— Vi var ikke helt på, det er ikke vanskelig å se. Det var et lite steg ned fra sist. Vi forandret på det til andre om gang, da angrep vi kampen mye mer. Det er der vi skal være, sa han.

Det er en analyse som trener Per-Mathias Høgmo deler.

På pressekonferansen etter tapet at han var misfornøyd med det som skjedde i første omgang, men sa at han var godt fornøyd med hvordan spillerne sto frem etter pause.

— Det var en nyttig kamp for oss. Vi visste at det ville bli vanskelig å åpne forsvaret deres, og dette er et kampbilde vi må være forberedt å møte senere i kvalifiseringen.

Han ville ikke være for streng med spillerne med tanke på det som skjedde på baklengsmålet.

— Jeg har ikke fått sett nøye nok på det, men jeg følte at de fikk slå innlegget for enkelt. Kanskje burde også keeper ha stoppet skuddet, sa Høgmo.

Nesten nettklassiker

Avslutningen var ikke Vassiljevs første i kampen. Etter 13 minutter sendte han avgårde et skudd fra egen halvdel da Stefan Johansen mistet ballen mens Norge var på vei fremover.

Nyland sto litt langt ute, og måtte løpe bakover mot eget mål. Ballen smalt i stolpen, og den estiske midtbanespilleren var centimeter fra en YouTube-hit.

Eller det vil si, Nyland mener selv at han hadde full kontroll på stolpetreffet.

— Jeg føler jeg hadde bra kontroll, og treffer den innenfor stengene tar jeg den nok. Det var et bra forsøk, men jeg hadde grei kontroll, sier han.