ULLEVAAL (aftenposten.no): Norge tapte 1-0 for Estland på en iskald Ullevaal-kveld. Men Mats Møller Dæhli og Martin Ødegaard var begge norske lyspunkter på en dunkel norsk aften.

Mats Møller Dæhli, som har havnet ute i kulden i Cardiff, gjorde sine saker bra når han kom inn i matchen, som han selv sier. Martin Ødegaard erstattet Møller Dæhli og fikk de siste 33 minuttene. Han satte fart på Norge.

Nå vil de spille sammen for Norge.

— Det hadde vært veldig gøy å spille sammen. Vi trives bra sammen vi, så det hadde vært gøy, sier Ødegaard til Aftenposten. Han ble loset gjennom pressesonen av NFFs Svein Graff og Jan Åge Fjørtoft.

— Det er opp til Per-Mathias (Høgmo, landslagssjef, red.anm.). Men slik jeg ser det er det bare positive ting med det. Vi er begge innoverkanter som kan skape ting og sette opp andre når vi har ballen. Det er spennende med flere som har de egenskapene. Men det er Per-Mathias som tar ut laget, sier Mats Møller Dæhli.

— Han var god i dag

Han har vært blant Norges beste spillere i de kampene han har spilt. Men størst jubel er det romkameraten Martin Ødegaard som får.

— Jeg forstår det. Han er en veldig god spiller. Han var god i dag også. Det er en fordel å komme inn når folk er slitne og det er større rom, men han klarte seg bra. Han gjorde mye bra med ballen, fortsetter Møller Dæhli til Aftenposten.

Han sier de to er blitt godt kjent i løpet av høsten og Møller Dæhli har også fungerts som en slags mentor for den fire år yngre landslagskollegaen.

Stefan Johansen liker tanken på å se de to teknikerne på banen samtidig.

— Men da blir det mer drittjobb defensivt på oss andre, sier han og flirer.

— Neida. Det er to gode spillere som begge liker å ha ballen og skape ting. Det hadde vært spennende. MEn det er treneren som tar ut laget, legger han diplomatisk til.

Ville revansjere seg

Martin Ødegaard og Strømsgodset fikk stryk av Rosenborg i eliteseriens siste runde søndag. Ødegaard ville revansjere seg og benyttet den drøye halvtimen ypperlig.

— Jeg var ikke helt fornøyd med den kampen, så jeg ville vise at den ikke påvirket meg. Det følte jeg at jeg klarte.

15-åringen ble kåret til Norges beste spiller i Aftenposten. Den vurderingen er han ikke enig i.

— Nei, det er jeg ikke. Jeg var ikke Norges beste den halvtimen jeg spilte, sier han til Aftenposten.

- Hvordan følte du at det gikk utpå der?

— Jeg synes det gikk greit. Jeg fikk satt opp en del kombinasjoner og spilt fri andre, så det gikk greit, sier Ødegaard.

Vil du ha Ødegaard og Møller Dæhli sammen fra start mot Aserbajdsjan søndag ?