En ny, norsk og ekstern assistent til Uwe Rösler og omdefinering av Roger Nilsen til spillerutvikler. Slik er hovedtrekkene i Vikings nye sportslige struktur.

Det er hektisk pendlervirksomhet fra sitt hjem i Fjellhamar til Stavanger er hovedårsaken til at Gunnar Halle velger å ikke forlenge sin avtale som assistenttrener i Viking.

Det betyr at samarbeidet mellom Uwe Rösler og Halle er historie. De to har jobbet sammen siden de tok over Lillestrøm i 2005, men Rösler må nå ut på markedet for å finne en ny assistenttrener.

Ny æra

— For meg er dette en ny æra. Jeg har arbeidet tett med Gunnar (Halle) i fire år, og vil takke ham for samarbeidet. Samtidig vet jeg at jeg også en gang i framtiden vil jobbe med ham igjen. Vårt vennskap vil vedvare, sier Rösler til Aftenbladet.

Han er innforstått med at både han selv og Viking ønsker en norsk erstatter for Halle, og den jakten starter nå:

— Jeg har naturligvis noen navn i hodet, men det er altfor tidlig å lansere kandidater. Jeg er så vidt i startfasen, sier Rösler.

Omdefinerer

Samtidig som Halle er ferdig i Viking, jobbes det med å gjennomføre en endring i organiseringen rundt trenerrollene i klubben. Frem til nå har Rösler fungert som hovedtrener mens han har hatt Halle som sin nærmeste assistent.

Roger Nilsen har hatt ansvaret for de yngre spillerne i A-troppen, men har samtidig vært knyttet inn mot trenerteamet. Nilsens kontrakt utløper etter sesongen, og Vikings plan er å erstatte den tredje trenerrollen med en ren spillerutvikler.

Vedkommende skal jobbe med de yngste spillerne i A-troppen, og ikke være så sentral rundt A-lagets treninger som i dag.

Aasen fortsetter

Den tidligere SIF-treneren var i går i møte med sportsdirektør Egil Østenstad vedrørende sin fremtid i Viking.

— Det som ble sagt der blir foreløpig mellom meg og klubben. Jeg regner med vi har en avklaring rundt dette i løpet av en ukes tid, sier Nilsen.

— Jeg vil ikke kommenterer noe rundt den sportslige organiseringen før vi har ting på plass, er alt Egil Østenstad vil si om endringene klubben nå jobber med.

Også på den medisinske siden blir det endringer. Knut Andersen slutter etter 15 år i Viking, mens Thor-Arne Aasen etter det Aftenbladet får opplyst blir tilbudt en ny periode som fysioterapeut og fysisk trener når hans kontrakt utløper i høst.