— Vi er fornøyd med den utviklingen Birkir har hatt hos oss. Han er i klar fremgang, og dette legges nå i hans hender , sier Glimt-direktør Ernst Pedersen til Aftenbladet.no.

Birkir Bjarnason er på utlån fra Viking ut inneværende sesong, og Glimt-ledelsen gjør det klart at de ønsker å ta en nærmere prat med den unge islendingen.

— Nå skal vi prate med Birkir og hans agent angående fremtiden. Først må vi få det avklart, så er det andre punktet økonomi, sier Pedersen.

Usikker i mars

Nordlendingene hadde opsjon på kjøp av Bjarnason innen 31. mars i år, men betalte ikke overgangssummen på 1,5 millioner kroner.

— Den gangen var ikke spilleren selv klar til å ta en beslutning på om han ønsket å bli værende. Det passet forsåvidt veldig bra, for vi hadde ikke penger nok til å hente ham, sier Pedersen til Aftenbladet.no og flirer.

Nå gjenstår det å se om partene blir enige denne gangen, og om Viking vil slippe 20-åringen.

— Jeg har aldri angret på at jeg gikk på utlån til Glimt. Nå har jeg kontrakt ut denne sesongen, så får vi se hva som skjer, sier en hemmelighetsfull Bjarnason.

Har tillit

Han utelukker ikke at fremtiden ligger på Aspmyra.

- Jeg har ikke tatt en beslutning i forhold til dette ennå. Vi må se hvordan det blir. Jeg trives veldig bra både i klubben og i byen , sier Bjarnason, som for tiden koser seg med en overraskende 4. plass på tabellen og kniver om en plass i Europa til neste sesong.

Islendingen som er oppvokst på Figgjo, har startet de fem siste kampene og har totalt spilt i 18 seriekamper for gultrøyene denne sesongen.

— Det startet veldig bra, men vi slet litt mer etter det. Nå har vi imidlertid hevet oss igjen, sier 20-åringen som var involvert i seks kamper i fjorårets bronsesesong for Viking – kun én av dem fra start.