FotballTrening VikingDrammen / Marienlyst Stadion05.08.2008Foto: Morten Olsen, DigitalsportNicolai Stokholm og Knut Andersen Foto: Digitalsport

Viking-trener Uwe Rösler var i går på plass på Ullevaal Stadion for å se oppgjøret mellom Vålerenga og Lyn. Fra tribuneplass fikk tyskeren se Viking-aktuelle Tomasz Sokolowski storspille for laget fra Oslo vest.

Viking er imidlertid bare en av en lang, lang rekke klubber som ønsker å slå kloa i Lyn-spilleren som står uten kontrakt etter sesongslutt i år.

— Det er flere klubber fra eliteserien som har tatt kontakt enn det er klubber som ikke har gjort det , sier spillerens agent Torgeir Knudsen til Aftenbladet.no.

Han gjør det også klart at det klubber utenfor Norges grenser har vært i kontakt med spilleren.

— Det er også en del klubber på kontinentet som har tatt kontakt, sier Knudsen. Sokolowski utelukker heller ikke at det kan være aktuelt å forlenge kontrakten med sin nåværende arbeidsgiver.

LES OGSÅ:

Trenger Stokholm-erstatter

I Stavanger har ikke Viking-kaptein Nicolai Stokholm kommet til enighet om en forlengelse av kontrakten, som utløper etter 2009-sesongen. Et salg allerede etter sesongslutt i år er derfor meget aktuelt.

Dansken har allerede lagt huset på Hundvåg ut for salg .

— Vi fikk noen henvendelser på han tidligere i år, men vi er ikke i forhandlinger med noen danske klubber på nåværende tidspunkt, sier sportsdirekør i Viking, Egil Østenstad.

- Avgjørelse etter sesongen

Østenstad har vært i flere samtaler med Sokolowski, og Aftenbladet.no vet at klubben ser på unggutten som en potensiell erstatter for Stokholm i den sentrale midtbaneposisjonen. Foreløpig har ikke Viking gått i forhandlinger med den solide 23-åringen.

Gjennom sin agent gjør imidlertid Sokolowski det klart at han ikke tar noen avgjørelse rundt sin fremtid nå.

— Tomasz ønsker å avvente situasjonen. Han har bestemt seg for å avslutte sesongen i Lyn før han tar en avgjørelse om hvor han spiller fotball neste år, sier Knudsen.