OSLO: Få timer før det braker løs på Ullevaal er det fortsatt folk som mangler billetter til årets største kamp i Norge.

Langs hele Karl Johan henger det annonser om at det fortsatt er få billetter igjen til cupfinalen. På så å si hver lyktestolpe henger det et A4-ark med «Cupfinalebilletter» etterfulgt av et telefonnummer man kan ringe.

Få billetter igjen

Da adressa.no tok kontakt med en av selgerne søndag formiddag, hadde vedkommende bare tre billetter igjen. To sammen med Rosenborg-supporterne og én på langsiden.

— Det koster 1200 kroner for billetter nå, sier selgeren på telefon til adressa.no.

Den pålydende prisen fra Norges fotballforbund var 600 kroner for å sitte på langsiden og 450 kroner dersom du ville sitte på kortsiden av Ullevaal, ifølge RBK.no.

I Norge er forbud mot prispåslag ved videresalg. Loven trådte i kraft i juli 2007.

Kjøper og selger fortløpende

Selgeren opplyste hvor man kunne møte vedkommende for å hente disse billettene som personen satt igjen med. Adresseavisen erfarer at svartebørsselgerne kjøper billetter «hipp som happ».

— Det er vanskelig å si hvor mange jeg hadde. Jeg kjøper og selger nesten fortløpende, fortsetter personen på telefonen.

Etter samtalen var over, ble undertegnende oppringt igjen med et nytt tilbud.

— Du kan få billetten på langsiden for tusen kroner, hvis du kjøper nå, avsluttet selgeren.

Enorm pågang

Billettfordelingen fra NFF ga begge lag først 3500 billetter hver. De øvrige 8 250 billettene fordeles mellom finalelagene i forhold til gjennomsnittlig publikumstall på deres hjemmekamper i serien hittil i år. For å sikre en rimelig fordeling mellom finalelagene er minimumskoten 6 700 billetter.

Det betyr at Rosenborg fikk til sammen 8550 billetter, mens Sarpsborg 08 fikk 6700. NFF la også ut 2500 billetter for fritt salg fordelt etter loddtrekning.

Her er den totale fordelingen fra NFF:

Finalelagene: 15 250

Åpent salg: 2 500

Sesonghefter: 250

Klubber/serieforeninger/krets: 1 900

Frikort/forkjøpsrett: 1 200

Norsk Supporterallianse: 400

NFFs samarbeidspartnere: 2 400

Presse: 300

UBC: 2 200

Ullevaal Panorama: 600

Totalt: 27 000