66-åringen fra Årdal i Sogn og Fjordane sitter og venter på en kald øl Stortorvets Gjæstgiveri, midt i Oslo sentrum.

Følg Rosenborg-Sarpsborg her direkte klokken 13.15

Sammen med flere kamerater har han tatt turen inn til hovedstaden. Den årlige cupfinaleturen. For Sigmund Solvoll er – mildt sagt – en cupfinaleveteran.

I 1966 var han 16 år gammel og på fotballtur med guttelaget. Turen ble toppet med kamp på Ullevaal stadion – cupfinalen da Fredrikstad vant 3-2 mot Lyn. Året etter flyttet han til Oslo, og da kjøpte han seg naturligvis billett til cupfinalen.

– Bryter ikke tradisjonen uansett

Og siden har det blitt en tradisjon. En tradisjon han har gjennomført hvert eneste år.

Når han lørdag går inn på Norges nasjonalarena, er det hans 50. cupfinale som tilskuer – på rad.

foto
FORSIDE-MENN: Cupfinaleveteranene har fått mye oppmerksomhet i lokalpressen. Lørdag var de på forsiden av Sogn avis. Foto: Faksimile Sogn Avis

– Det har blitt en tradisjon og nå bryter vi den ikke. Uansett. Når du nærmer deg 50, så er det ikke vits å bryte den, sier Sigmund Solvoll.Historien har vakt oppsikt i Sogn og Fjordane. Lørdag prydet han og kameratene Arne Harry Seim, Leif Arne Guttormsen og Stein Kåre Øren, som også har vært på en haug med cupfinaler, hele forsiden av papirutgaven til Sogn Avis. Også avisen Firda har omtalt historien.

–Han skal i Guinness rekordbok!

– Det er bare gøy det, sier Solvoll om oppmerksomheten.

49 cupfinaler – det betyr mange høydepunkter. 66-åringen lister opp cupfinalen mellom Brann og Sogndal i 1976 som et høydepunkt og Fredrikstad-spilleren Per-Egil Ahlsens utrolige frispark i 1984 som et annet.

– Det har vært gode fotballkamper og dårlige fotballkamper. God stemning og dårlig stemning. Alt ettersom, sier han nøkternt.

Søndag er det Sarpsborg 08 som møter seriemester Rosenborg i det som er norsk fotballs gjeveste enkeltkamp.

– Hvilke forhåpninger har du til finalen?

– Vi får håpe Rosenborg vinner, sier Solvoll.

– Nå ser du din 50. cupfinale. Hva er målet til slutt?

– Ehh.. svarer han, før en av kameratene overtar ordet:

– Nå skal han i Guinness rekordbok, sier Stein Kåre Øren (faren til tidligere Sogndal— og HamKam-spiller Tommy Øren) og ler høyt.