BANGKOK: Landslagstrener Egil Drillo Olsen slapp til hele ti debutanter i kampen mot Danmark, fire av dem fra start.

Even Hovland, Lars-Christopher Vilsvik, Alexander Søderlund og Thomas Sørum startet. Ved pause kom Mostafa Abdellaoue, Vegar Eggen Hedenstad og Harmeth Singh inn. Utover i 2. omgang kom også Valon Berisha, Magnus Lekven og Magnus Wolff Eikrem inn.

Av disse ti klarte Even Hovland seg best. Midtstopperen var rolig og trygg, slo noen feilpasninger og tapte duellen som sendte Danmark foran, men ga et solid førsteinntrykk.

Det samme gjorde Mostafa Abdellaoue . Moas lillebror var også frisk på topp den omgangen han spilte, og viste fram både fart og bevegelighet. Et godt inntrykk ga også Wolff Eikrem det kvarteret han spilte. Sikker med ball, god pasningsfot, og med driv i spillet. Han spiller med selvtillit, det synes. Dyttet også ballen til Elyounoussi i forkant av scoringen som ga 1-1. Ellers klarte Vilsvik seg ok på backen. Verken Singh, Lekven, Hedenstad eller Berisha markerte seg veldig.

Alexander Søderlund slet, det samme gjorde Thomas Sørum. Begge ble byttet ut. For flere ble det tungt etter hvert utover i kampen, mye på grunn av den intense varmen.

— Det ble så mange debutanter utpå der, etter hvert, så det blir litt vanskelig å summere opp. Men helhetlig var det en ok kamp av oss. Og ser vi på akklimatisering, reiseavstand, at det er tidlig på sesongen, og varmen, ja, da sier vi godkjent, sier assistenttrener Ola By Rise.

Mostafa Abdellaoue sa dette etter kampen:

— Det var utrolig moro å få debutere, det er deilig å ha kampen unnagjort. Man er jo litt nervøs og spent, men jeg synes det gikk ok, sier Mos.

Even Hovland var involvert i Norges baklengs, men er fornøyd bortsett fra akkurat den situasjonen:

— Det var topp å få debutere. Det var litt irriterende med det målet vi slapp inn, men det var vel en ok kamp. Jeg merker at jeg ikke er i toppform, men det får vi ta igjen senere, sier Hovland.

Molde Magnus Wolff Eikrem spilte det siste kvarteret, og var god.

— Kjempeartig! Det var det. Det ble litt Hawaii-fotball da jeg kom innpå. Jeg skulle kanskje ha scoret, også, men det får jeg ta igjen. Nå gleder jeg meg bare til fortsettelsen, sier Wolff Eikrem.