Med sitt beryktede temperament har vel ikke Jarstein vært regnet som det mest opplagte kapteinsemne for landslaget, men han har ikke bare etablert seg som klart førstevalg i mål på A-landslaget, han framstår også som langt mer stødig og balansert enn for noen år siden. Søndag var han med sine 17 landskamper kaptein for et ungt og urutinert ligalandslag.

– Det var stort for meg å være kaptein, sa Jarstein, som før avspark tok hele runden til lagkameratene og ga hver av dem et håndslag og noen oppmuntrende ord.

– Vi pleier å si lykke til før kampene, men kanskje bare til de nærmeste. Jeg måtte gjøre litt ekstra som kaptein, sa han.

— Tarik var sprek

LES OGSÅ:

Han fikk ikke så mye å gjøre i første omgang, da det fungerte veldig bra foran ham.

– Det var mange som gjorde en god kamp. Tarik var sprek på kanten, forsvarsfireren var solid, og det var mange som grep sjansen. Det glapp litt ved Danmarks mål, men ellers var det en solid defensiv jobb, sa han.

Jarstein har fått beskjed om at Espen Bugge Pettersen spiller neste kamp mot Thailand. Egil «Drillo» Olsen har nemlig sagt klart fra at alle skal få spille i turneringen.

– Ja, Espen spiller den neste. Så deler vi kanskje på den siste, sa Jarstein. (©NTB)