BANGKOK: Tarik Elyounoussi var sammen med Markus Henriksen, Norges beste spiller mot Danmark.

FFK-spissen viste prov på godt gammelt merke da han for første gang i sin landslagskarriere spilte 90 minutter for A-landslaget. Og på fem landskamper står han nå med to mål. Søndagens mot Danmark kom på et veldig viktig tidspunkt – både i kampen og i karrieren.

LES OGSÅ:

— Ambisjoner om VM-kvalik

- Helt klart. Dette gir meg selvtillit som jeg tar med meg i denne samlingen videre, men samtidig også med tanke på min framtidige landslagskarriere, sier Tarik Elyounoussi.

Og fortsetter, mens svetten fra kampen fortsatt pipler tett i pannen.

— Jeg har ambisjoner om å være med i en VM-kvalik for Norge, og det er ikke lett å komme med der, det er alltid noen som puster deg i nakken. Man må levere hver eneste gang man får sjansen, og det er ikke alltid man får sjansen, heller, så man må stå på og jobbe knallhardt. Jeg vet hva som kreves. Heldigvis gikk det bra for min del i dag – og for lagets del, det skal vi ta med oss, sier Elyounoussi.

Tarik: - Greit mål

Han scoret Norges mål etter 79 minutter da han fra drøyt 20 meter knallet ballen i mål med venstrebeinet.

- Tja, det var vel et helt greit mål, det, sier han beskjedent, når han skal beskrive goalen.

Også landslagsledelsen gledet seg over Elyounoussis scoring, som ga 1-1 mot Morten Olsens ”ligahold”, bestående av hjemlige spillere.

— Jeg trenger ikke komme med en spilleranalyse av Tarik for å si at han var blant våre bedre spillere i dag. Han var sterk begge veier, god defensivt, han var flink til å komme oppi mannen sin, god som førsteforsvarer, i tillegg til at han skapte ting med farten, sier Drillo, som likevel ikke helt klarte å la analysebrettet ligge.

- Er det viktig for landslaget at man også her klarer å puste liv i Elyounoussi igjen, Drillo?

- Ja, det er det. Han scoret en flott goal, dette var moto for Tarik, sier Drillo.

- Viktig å få med Tarik

Assistenttrener Ola By Rise utdyper:

— Tarik var veldig frisk, han virket pigg, og vi så tidlig at han kunne spille 90 minutter. Det var nok ikke tilfeldig at det var han som scoret for oss. Både for oss og Tarik var det bra at det kom et mål, det hadde vært surt å tape denne kampen, sier By Rise.

Og trønderen har mer å melde:

- Det er viktig for oss å få med Tarik, igjen. Han har tatt med seg noen erfaringer fra tiden i Nerderland, er tilbake i FFK nå, har fått litt livserfaring, og er fortsatt tidlig i karrieren. Det har buttet litt for han, men han kan fortsatt bli en spennende spiller for oss, og en nyttig spiller for oss. Det fortsatt litt for tidlig å si noe med tanke på VM-kvaliken, men dette var godt for Tarik, sier By Rise.

Før det hadde han, og de øvrige tilstede på Rajamangala National Stadium i Bangkok – under godt over 30 varme graders sol, sett at Norge dominerte 1. omgangen i banespill, og skapte det som var. Etter pause kom danskene mer med i matchen, men Norge var fortsatt godt med i kampen. Danmark tok ledelsen da Even Hovland tapte duellen med danske Simon Makienok Christoffersen etter et innlegg fra siden, ballen ble headet kontant i nettet bak Rune Jarstein.

— Den tar jeg på min kappe, sa Hovland selv etter kampen.

Neste kamp for Norge er mot Thailand onsdag.