ALFHEIM (iTromso): Christian Landu-Landu fullførte torsdag sin første hele trening på to og en halv måned.

– Det er veldig godt å se han tilbake. Å få den type spillere tilbake er en berikelse for oss. Landu melder seg virkelig på og ser ekstremt bra ut, sier TIL-trener Steinar Nilsen.

Høyaktuell

Landu-Landu har ikke vært på banen i noen av de ni seriekampene i år og Nilsen håper han kan benytte seg av 23-åringen allerede til mandagens kamp hjemme mot Odd.

– Det har vært gjort et veldig godt grunnarbeid med Landu og han ser veldig pigg ut han gjør det. Han må absorbere det programmet han har vært gjennom og vi må passe på og ikke bli for overivrig, så får vi se hvem som banker på døra til mandag, sier Nilsen.

– Men han er i hvert fall aktuell for troppen?

– Å, ja. Absolutt, svarer Nilsen kontant.

Stresser ikke med debuten

TRENING: Christian Landu-Landu fullførte sin første hele fotballøkt på to og en halv måned og er høyaktuell til Odd-kampen. Foto: Tobias Stein Eilertsen

Landu-Landu var selv meget fornøyd med og endelig kunne trykke til for fullt på trening.– Det kjentes ok ut og jeg holdt ut lengre enn forventet. so Jeg kom greit gjennom det. So far, so good, som de sier, sier Landu-Landu til iTromsø.

Samtidig merket han at han fortsatt har en vei å gå.

– Jeg kjenner at det er lenge siden jeg har spilt fotball. Ikke alt sitter som det skal. Jeg får se hvordan jeg responderer senere på treningen, men forhåpentlig gjør det ikke vondt og jeg kan fortsette å komme skikkelig i gang med fotballtreningen, sier han.

Om Odd-kampen kommer for tidlig, vil han ikke spekulere i.

– Jeg har ikke tatt stilling til det og orker ikke å tenke så mye på det. Det var mye av det i begynnelsen og da ble jeg alltid skuddet da jeg aldri ble klar til da jeg hadde håpet på, så jeg har ikke satt noe tidspunkt for når jeg skal debutere eller være med i troppen, sier Landu-Landu.

– Jeg får bare trene godt og forberede meg på best mulig måte og komme kjappest mulig tilbake i form, så får trenerne vurdere når jeg eventuelt blir klar, men det står ikke på viljen til å bli klar, det skal jeg love deg, sier den spillesugne 23-åringen.

Flere alternativer

Tre spillere blir ikke klar til mandag: Lars-Gunnar Johnsen, William Frantzen og Gudmund Taksdal Kongshavn.

Kent-Are Antonsen må også stå over mandagens kamp på grunn av tre gule kort.

– Vi har alternativer vi vurderer som vi tror kan bli veldig interessant for vår del og som vi kommer til å ta et valg på i slutten av uka. Vi har Morten (Moldskred), Lasse (Nilsen) som kan gjøre en jobb der og en Hans (Norbye) som også skal tilbake. Vi føler vi har spillere som bekler de rollene så får vi se på sammensettingen i den bakre fireren, sier Nilsen, som var ekstremt fornøyd med torsdagens trening.

– Jeg er ekstremt godt fornøyd. Det er lenge siden det har smelt såpass godt på trening som de siste dagene, så det lover bra. Treningskvaliteten og treningsintensiteten har jeg ingenting å utsette på, smiler Nilsen.