TROMSØ: Sent i går kveld ble TIL-spiller Jonas Johansen og Camilla Bredal-Olsen foreldre til en liten gutt.

– Det står veldig bra til. Det var heftig når det sto på, men det er ikke så mye man kan gjøre som mann. Det var heftig, men man blir veldig fornøyd når det er over. Gutten er frisk og fin, sier Johansen, som medgir at fødselen var såpass tøff at han selv gikk i gulvet og måtte sy fire sting (!)

På Facebook skriver han:

«Kl. 23. 42 18. mai kom junior til verden. En sterk og pen gutt. Imponert over mora som va så flink. Faren va ikke like flink. Usikkert på kem som sydde flest sting. Utrulig lykkelig.»

Lungebetennelse

Et navn har foreldrene ennå ikke bestemt seg for.

– Vi har noen det står imellom, så vi skal se litt på det.

Han er ikke i tvil om at å bli forelder overgår alt annet.

– Det er det som største som kan oppleves – det er ikke tvil om det, uttaler Johansen, som roser sin samboer.

– Hun var utrolig flink. Jeg har sett krefter hos henne som jeg nesten ikke trodde fantes. Jeg er veldig imponert, sier Johansen.

Han synes fødselen var godt timet. Johansen var med i troppen til 16. mai-kampen mot Glimt og er nå også aktuell for mandagens kamp mot Odd.

Riktignok har midtbanespilleren slitt med sykdom i det siste, men han er blitt bra igjen nå.

– Jeg hadde en ganske kraftig lungebetennelse i en ukes tid. Det kom rett før cupkampen (mot Senja). I ei uke etterpå sto det ganske heftig på. Det var veldig bra timet i forhold til fødsel nå. Jeg har fått gjort unna sykdommen i alle fall, sier midtbanespilleren, som var en viktig del av opprykkslaget til TIL i fjor.

– Laget som gjelder

Johansen scoret 11 seriemål, inkludert det avgjørende mot Fredrikstad som sendte ”Gutan” opp. I år har det imidlertid gått trått både for ham selv og laget. TIL ligger sist i eliteserien etter ni kamper og Johansen har kun spilt 32 minutter.

– Det er laget som gjelder. Jeg har lyst til å bidra mest mulig, og så er det treneren som tar ut det beste laget, sier Jonas Johansen.

Hans pappa, Trond ”Slegga” Johansen, var som kjent en viktig TIL-spiller i sin tid. Så gjenstår det så se om det ferskeste medlemmet i familien også blir fotballspiller.

– Det kan hende. Han blir i alle fall å være med en del rundt fotballen, så får vi se om han blir med. Det bestemmer han helt selv, sier Jonas Johansen.