BODØ (iTromsø): Gutan tapte 0-1 i Bodø mot Glimt, og bedre ble det ikke av at både målvakt Gudmund Taksdal Kongshavn og toppscorer Zdenek Ondrasek måtte ut halvveis i første omgang med skade. På toppen av det hele fikk Marcus Hansson strekk i andre omgang, og måtte også byttes ut.

Kongshavn har tidligere slitt med lysken, og mye tyder på at det er den samme type skade som nå har slått til igjen.

foto
SKADET: Tromsøs keeper Gudmund Kongshavn måtte ut tidlig i kampen. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

— Jeg kjente det rykket litt til i lysken der jeg har kjent det før. På oppvarmingen var jeg helt fin og ante fred og ingen fare før kampstart, sier Kongshavn, som startet sin tredje strake seriekamp for TIL. Denne gangen varte det bare 17 minutter før han måtte gå av, og fikk en klem av hovedtrener Steinar Nilsen før han satt seg på benken.- Det er blytungt å måtte gå av fordi jeg har jobbet hardt i mange uker siden jeg ble skadet på La Manga mot Aalesund den 19. februar, sa en meget skuffet Kongshavn i den kjølige pressesonen på Aspmyra der den kalde Bodø-vinden tok godt tak.

- Utrolig leit

— Dette betyr utrolig mye for meg og mange andre, og da er det tungt at skaden skjer igjen.

- Hvor alvorlig tror du det er?

— Vi skal ikke ta sorgene på forskudd. Jeg håper og tror at det ikke er så ille som fryktet, men der og da kjentes det veldig likt ut som på La Manga i februar. Det gjør ikke vondt, men følelsen er det samme. Utrolig leit fordi jeg ikke har fått vist hva jeg kan, og ville vise hva jeg står for, sier Kongshavn.

Hovedtrener Steinar Nilsen liker ikke at sisteskansen på nytt er skadet.

— Gudmunds skade er en prekær situasjon for oss. Forferdelig uheldig for ham og oss. Gudmund virker veldig forkusert og alt så perfekt ut, og da typisk at dette er blant de dagene der han blir skadet, sier Nilsen.

- Så dere har ikke satt ham på banen for tidlig?

— På ingen måte. Det er sammensatt. Hvis spilleren føler han er klar, så stoler vi på det, og Gudmund har vært klar på at han har vært frisk nå. De samme tilbakemeldingene har vi fått fra det medisinske apparatet, sier Nilsen.

Manuellterapeut Andre Fagerborg har fulgt opp Kongshavn i vinter, og var også med til Bodø.

— Vi får ta en ny vurdering på mandag på hva vi gjør videre. Akkurat nå er det bare akuttskadebehandling, sier Fagerborg til iTromsø.

Klarte ikke løpe

Zdenek Ondrasek måtte også ut tidlig på grunn av en kneskade han har slitt med de siste ukene.

— I dag klarte ikke kneet belastningen, og jeg klarte ikke å sprinte. Mot Mjøndalen sist helg var det heller ikke bra, men jeg kom meg igjennom det. Mandag skal jeg ta noen bilder, så får vi se hvordan ståa er nå, sier Ondrasek til iTromsø.

TIL-trener Steinar Nilsen måtte gjøre flere rokeringer etter skadene tidlig i kampen. Thomas Drage kom inn for Ondrasek og Magnus Andersen ble flyttet opp i en spissrolle.

- Hva tenker du rundt grepene du tar etter at Ondrasek og Kongshavn blir skadet i første omgang?

— Keepervalget er enkelt. Det samme er det å bytte inn Thomas Drage. Vi må få Drage i gang og i matchform. Det betyr at han må spille kamper. Han synes jeg kommer godt fra det, og kommer inn med entusiasme og glød, og det er godt å se, sier Nilsen.

Han valgte da å sette Magnus Andersen inn som spiss.

— Magnus bekler flere roller, og det måtte vi utnytte. Men mange ble slitne i dag. Marcus Hansson var blant dem, men etter at vi flyttet ham høyere i banen fra sin midtbaneposisjon så fikk vi mer duellkraft på topp. Så er det typisk at han får en strekk.