Mandag tar "Gutan" i mot Odd på Alfheim til en viktig kamp i eliteserien. Til den kampen er årets klare førstevalg på venstreback, Kent-Are Antonsen suspendert.

Inntil i dag har man ventet spent på avklaring om utfordrer Lasse Nilsen, som ble utvist etter kampslutt i en B-lagskamp sist fredag, ville unngå karantene til samme kamp.

Alt fra én til tre kampers karantene, samt en omgjøring av det røde kortet og null kamper karantene har vært nevnt som mulige utfall i behandlingen.

— Jeg venter spent på svar. Det vil være veldig uheldig timing å måtte stå over nå med Kent-Are ute, kommenterte Nilsen etter morgentreningen i dag.

— Maks én kamp

Da iTromsø var i kontakt med dommerkonsulent Roald Johansen i Troms Fotballkrets senere i dag, kunne han fortelle at et snarlig svar er ventet i løpet av dagen.

— Men det blir ikke mer enn maksimalt én kamp. Vedgir dommeren en feil, trenger det ikke å bli noen suspensjon i det hele tatt, opplyser Johansen.

Med TIL 2-kamp borte mot Alta 2 på fredag, betyr det at Nilsen er klarert for spill mot Odd, og gir TIL et ekstra alternativ på backplassen.

— Det er mange løsninger. Vi har bestemt oss for å trene godt og ta dag for dag og begynne å jobbe oss inn mot Odd-kampen fra fredag. Kampen er selvfølgelig i bakhodet hele veien, men løsningene ser vi ikke på før litt senere, sier assistenttrener Bård Flovik i TIL.

Styrket på B-laget

Etter TILs cupfadese borte mot FK Senja, hvor Lasse Nilsen spilte fra start, har bleiksværingen vært ute av A-lagstroppen til TIL. I stedet har det blir tre kamper for TIL 2.

Det har gjort godt, mener 20-åringen.

— Jeg har fått noen kamper og noen mål (mot Hammerfest, journ.anm.) og selvtillit. Det hjelper på det, jeg føler meg i bedre form nå enn jeg gjorde det før det.

— Hvordan har det vært å bli vraket etter cuptapet mot Senja?

— Det jeg har tenkt på er at jeg tar til meg de signalene jeg får når jeg ikke er med i troppen. Da jobber jeg på andrelaget, og gjør jeg det bra der er jeg sikker på at muligheten kommer, sier Nilsen.

Mandag er muligheten ekstra stor i Kent-Are Antonsens fravær.