TIL Holding AS-styret med leder Per Aronsen i spissen, skal i dag ha den årlige strategisamlingen. Dit skal også administrerende direktør Ulf Johansen.

– Denne samlingen er planlagt for lenge siden, sier Johansen til iTromsø.

Felles mål

I utgangspunktet står ikke den dagens sportslige status, der TIL ligger sist i eliteserien etter ni serierunder, på agendaen.

– Men vi klarer nok ikke å unngå temaet, og kommer også til å diskutere nå-situasjonen. Så handler det også om å se det lange bildet for klubben, konstaterer Johansen.

Han erkjenner det alle kan se, at klubben gjerne skulle ønsket å ha en bedre sesongstart.

– Vi har et ønske om å gjøre det bedre resultatmessig enn det som er tilfellet per i dag. Derfor må vi snakke om hvordan vi skal hjelpe hverandre. Det er et felles mål for klubben, og jeg håper vi får litt stang inn fremover, sier Johansen.

– Skulle gjerne hatt 10 mill. til Steinar

Klubbens mye omtalte begrensede økonomi blir også noe som tas opp. Publikumssvikten, som iTromsø tidligere har omtalt, gjør at klubben ligger an til å tape millionbeløp. Det gjør at penger som kommer inn i utgangspunktet ikke går til spillerkjøp.

– Jeg skulle gjerne hatt 10 millioner til Steinar, men situasjonen er noe helt annet akkurat nå, sier Johansen.

Så derfor blir en del av diskusjonen på hvordan underskuddet skal dekkes inn, og hvilke tiltak som må gjøres for å få nye inntekter.

– Hvis noen venner av TIL spesifikt sa at de ville bidra på den måten at pengene skulle gå til forsterkninger av spillerstallen ville det jo være noe annet igjen, sier styreleder Aronsen.

I etterkant av fem strake tap i serien har enkelte utenfor klubben tatt til orde for at Steinar Nilsens fremtid må vurderes.

– Dette er overhodet ikke noe tema hos oss, fastslår Ulf Johansen.

Toppklubb

Blant temaene som skal tas opp er hvordan TIL skal bli en bedre utviklings— og breddeklubb.

– TIL blir en toppklubb gjennom at vi er gode på dette, sier Johansen.

Styreleder Aronsen sier klubben ønsker å fortsette prosessene rundt blant annet Alfheim stadion, der klubben på sikt ønsker å få mer innflytelse. Et steg ble tatt tidligere i vår da Trond Mohn kjøpte deler av Alfheim stadion og leide det ut til TIL for en krone.

TIL Holding AS-styret består i tillegg til Aronsen av de faste styremedlemmene Helge Kræmer, Kjetil Emil Olsen, Kristian Høydal og Trond Vidar Hansen.