46-åringen, som har 16 seriemesterskap og 11 sesonger i Champions League på CVen, er denne sesongen igjen å se i norsk toppfotball. Både i serieåpningen borte mot Fredrikstad, og i den påfølgende kampen hjemme mot Sandefjord, har Strand vært med Levanger som assistenttrener.

Det var VG som først omtalte saken.

Levanger, som trenes av tidligere Lyn— og Lillestrøm-spiss Magnus Powell, har fått en pangstart. De står med seks poeng etter å ha møtt to av de største opprykksfavorittene, og ligger på andreplass i 1. divisjon etter to serierunder.

Bakgrunnen for Strands comecback, var at klubbens assistent Viggo Toresen var opptatt.

– Jeg synes det var veldig artig å være med Magnus Powell på benken. Jeg bruker gjerne min kompetanse hvis de spør, sier 46-åringen til VG.

Den tidligere Rosenborg-spilleren omtaler Levangers sesongåpning som "eventyrlig", og at det er stas å være en del av. Til avisen forteller Strand at det er deilig å være tilbake.

– Man har jo savnet miljøet litt. Det var veldig greit å være litt ute av det, men jeg synes fortsatt det er artig å spille fotball. Jeg er med og spiller old boys. Jeg har også tatt det første trenerkurset. Det ga mersmak, så jeg vurderer å ta noen flere, sier han.

Daglig leder i Levanger, Hroar Stjernen, forteller om en engasjert Strand som kommer innom klubbhuset til Levanger så fort han har muligheten, og er fornøyd med å få utnytte kompetansen til 46-åringen.

–Roar har hatt en fantastisk fotballkarriere og er en fantastisk gutt. For våre norske spillere har han vært et forbilde. Han har et godt forhold til Magnus Powell og blir både en diskusjonspartner og mentor for trenerteamet, sier Stjernen.

Hør siste utgave av Adresseavisens sportspodkast: