Det er ingen nyhet at Jonas Svensson er sistemann av treningsfeltet for Rosenborg. Hver eneste treningsuke legger høyrebacken ned flere timer med ekstra trening på egen hånd.

— Jonas har jobbet dyrisk med innleggsfoten, og gjort en kjempejobb, sa trener Kåre Ingebrigtsen til adressa.no foran kampen mot Vålerenga.

Svensson kvitterte umiddelbart med målgivende pasning da Yann-Erik deLanlay sendte RBK i ledelsen.

— Stort forbedringspotensial

Men nå har han begynt med noe nytt. Etter dagens fellestrening var det armene som fikk kjørt seg. Svensson streket opp en ekstra sidelinje flere meter inne på matta på treningsfeltet – og med et langt tilløp kastet han så langt han bare maktet. Gjentatte ganger.

— Dette er noe jeg har holdt litt på med – å ta noen kast sånn på tampen av treningene. Først og fremst fordi jeg har et veldig stort forbedringspotensial. Og når man er back, så blir det en del kast. Derfor hender det at jeg står igjen og kaster litt, sier han.

Mulig det ikke var første gangen, men trener Kåre Ingebrigtsen ble også overrasket over elevens «håndarbeid».

— Det der har ikke noe med oss å gjøre. Det visste jeg faktisk ikke om at han holdt på med. Men John Arne Riise fikk jo hundre landskamper fordi han kastet så langt, så kanskje Jonas klarer det han også, sier Bruttern og gliser.

Riise ikke forbildet

Riise er kanskje den mest kjente «langkasteren» her til lands, men det er ikke Aalesund-spilleren som er forbildet til Jonas Svensson.

— Det er Rory Delap som er det store forbildet, selvfølgelig, sier han.

— Rory Delap? Jeg vet ikke engang hvem det er, kvitterer Bruttern.

Rory Delap er en tidligere irsk landslagsspiller. I sin tid var han Southamptons dyreste signering, men det var for Stoke i årene fra 2007 til 2013 at hans lange innkast virkelig ble utnyttet som et giftig angrepsvåpen.

Delap hadde få problemer med å levere innkast på 40 meter og kastet ballen rett i mål ved flere anledninger. Delap la opp som 37-åring i 2013. — I dag fikk vi uansett ikke lov til å drive med rolletrening (som for Svenssons del betyr å slå innlegg), og det å kaste tar ikke noen krefter sånn sett. Da er det en fin ting å øve litt på innkast. Jeg får trent litt samtidig som jeg ikke påfører kroppen noe som trenger restitusjon, sier han.