Runar Espejord (20) har slitt lysken de siste dagene, og var ikke med på TIL-treningen fredag. Samtidig er det usikkert om Aron Sigurdarson (22) går inn rett fra start etter et skadeopphold helt siden påske.

— Runar er usikker for troppen. Vi håper han trener i morgen. Han har trent lite den uken her, så det er naturlig at Runar ikke starter, sier Bård Flovik.

Han går også langt i å antyde at Sigurdarson neppe starter, selv om han trolig er med i sin første kamptropp siden kampen mot Start 18. mars.

— Det er naturlig etter så lang tid ute. Samtidig viser han såpass stor fremgang at jeg ikke har lyst til å gi noen kort fra meg, sier TIL-treneren.

Gamst og Lehne inn?

Selv om Bård Flovik understreker at det ikke var noen vanlig formasjonstrening på fredagstreningen til TIL, kan ting tyde på at Morten Gamst Pedersen starter sin første kamp etter TIL-returen på venstrekant.

— Gamst er aktuell ute til venstre, og også sentralt, bekrefter Flovik.

Etter to innhopp mot Strømsgodset og Lyn føler «Gamsten» seg i stadig bedre kampform.

— Jeg holder nok ikke 90 minutter ennå, men det er godt å få kjenne på det å være i kamp. For det er noe helt annet, sier 34-åringen.

På spissplass bekrefter Flovik at kampen står mellom Thomas Lehne Olsen og Sofien Moussa.

— Det blir det. Én av dem, sier TIL-treneren.

Deler frisparkansvar?

Han kan prioritere å holde Moussa på benken som en x-faktor, og starte med Thomas Lehne Olsen.

— Jeg kom hit for å spille så mye som mulig. Spiller jeg, så skal jeg gjøre alt for å ta godt vare på den sjansen, sier Olsen - som har sterk tro på at TIL kan forlenge Vålerengas miserable sesongstart.

— Det er veldig store muligheter mot det Vålerenga-laget. Gjør det vi har gjort i det siste, så skal det bli veldig vanskelig å slå oss.

Mot Lyn scorte Thomas Lehne Olsen på et flott frispark.

- Blir det du eller Gamst som tar dem mot Vålerenga?

— Hehe. Vi får bli enige. Ettersom han er eldst får vel han ta fra siden sin. Så får jeg legge inn noen godord for å ta fra venstresiden, sier Thomas Lehne Olsen.