ÅFJORD (adressa.no): — Her er det dugnadsvilje. Det har vi fått beviset på nå.

Det sier Klara Flenstad, teamleder for kjøkkenkomitéen i Åfjord. Hun har med seg en gjeng på 50 stykker som skal sørge for at de 2-3000 tilskuerne som er ventet på cupkampen mellom Åfjord og Rosenborg onsdag kveld.

Og da Adresseavisen ankom arenaen knappe tre timer før kampstart var bugnet det av vafler allerede.

— Vi har en plan om å steke tusen plater, og vi har vel kommet opp i rundt 700 nå, sier Flenstad.

- Når tror du at dere går tom?

— Egentlig håper jeg at vi ikke skal gå tom. Jeg håper det kanskje kan være igjen 10-20 vafler, for jeg vet ikke helt om vaffelstekerne tør å spise noen foreløpig. Men vi steker kontinuerlig, lover hun.

Hele bygden har bidratt etter at det ble klart at fjerdedivisjonslaget Åfjord skulle få besøk av Rosenborg i cupens første runde.

- Jeg håper det kanskje kan være igjen 10-20 vafler, for jeg vet ikke helt om vaffelstekerne tør å spise noen foreløpig, sier Klara Flenstad. Foto: Rune Petter Ness

Et gårdsbruk bidro med 60 liter melk, og da de så at det ikke kom til å holde gikk de til butikken.— Nå har vi vært på Rema to ganger, og de spør bare «hva vil dere ha? Ta det dere vil». Det er ikke stopp noe sted i bygden, sier Flenstad og smiler.

Det er i det hele tatt en stor begivenhet for en liten klubb fra Fosen, og arrangementskomitéen får virkelig testet seg. Vanligvis bruker de nær på et halvår når det skal arrangeres dansegalla for rundt 700 mennesker. Nå har de hatt vesentlig kortere tid på å planlegge cupkampen, som ventes å besøkes av minst tre ganger så mange.

— Det blir en fin fest, flagget til topps i dag. Det er en historisk dag for oss, sier kjøkkensjefen.

Hør Adressa-sportens podkast: