Lyns styreleder Sveinung Lunde og direktør Morgan Andersen har sammen med Manchester United sendt FIFA en anmeldelse.<br/> FOTO: OLAV OLSEN

Anmeldelsen, som i dag ble sendt Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), gjelder også John Obi Mikels agent John Shittu.

Lyn offentliggjorde dette på en pressekonferanse i ettermiddag. Direktør Morgan Andersen, styreleder Sveinung Lunde og advokat Erik Nadheim representerte klubben.

Aller først fortalte de at de to sist forsvunne nigerianerne, Chinedu Obasi Ogbuke og Ezekiel Bala, befinner seg på Nigerias U20-samling i Tyskland. Nå kan det vise seg at de to befinner seg i London i stedet.

Men pressekonferansens hovedtema ble den siste utviklingen i Mikel-saken:

Lyn, sammen med Manchester United, har sendt en formell anmeldelse til FIFA på Chelsea, Rune Hauge og Johns Shittus opptreden i forbindelse med Mikels underskrift for Manchester United.

Brevet er underskrevet av Morgan Andersen og David Gill i Manchester United.

— Vi har også sendt et brev til John Obi Mikel, men via advokatfirmaet SEM - siden vi ikke vet hvor han befinner seg. Der ber jeg Mikel komme tilbake slik at vi kan hjelpe ham. Vi skriver også at lagkamerater, trenere og fans er bekymret og savner ham, fortalte Morgan Andersen på ettermiddagens pressekonferanse.

I det samme brevet, som er undertegnet Andersen, advarer Lyn Mikel om at 18-åringen har gjort grove brudd i forhold til kontrakten han har med Lyn.

"Dette kan føre til sanksjoner som kan skade din profesjonelle karriere - inkludert din deltagelse i VM i Nederland (U20, red. anm.) neste måned", skriver Andersen videre.

Lyn har også sendt en tykk og omfattende redegjørelse til NFF, med all tilgjengelig dokumentasjon om hva som har foregått. En av konklusjonene som trekkes i redegjørelsen er at agent Rune Hauge ikke har spilt med åpne kort.

— Vi håper at denne anmeldelsen kan løfte noen steiner rundt situasjonen med handel av unge fotballspillere. I tillegg håper jeg man kan sjekke ut hvordan disse agentene driver, sier styreleder Sveinung Lunde.

Oslo-klubben bekrefter også at de har mottatt tre kontraktsforslag fra Chelsea på Mikel, og at de også har vært i møte med de regjerende mestrene fra London.

Ifølge dokumentasjonen Lyn ga pressen i ettermiddag, var Academy manager i Chelsea, Gwyn Williams, i møte med Lyn 8. april i år.

Dette møtet fant sted i Oslo. På møtet var Liberos (Rune Hauges selskap) Torgeir Knutsen og Jack Karadas til stede - sammen med Morgan Andersen og Lyn-advokat Erik Nadheim.

Etter møtet skrev Williams et håndskrevet kontraktsforslag som skulle binde Lyn til en samarbeidsavtale med Chelsea.

Lyn skrev ikke under denne avtalen.