Lyn har slått seg sammen med Manchester United og varsler full krig mot Chelsea.

Morgan Andersen tørster etter å seire i overgangskrangelen med Rune Hauge og co. I går slo han og Lyn-ledelsen tilbake.

Lille Lyn fra Oslo er nå blitt løftet frem som en viktig brikke i gigantkampen mellom de to engelske storhetene.

Etter alle problemene som har oppstått i kjølvannet av at John Obi Mikel signerte for Manchester United, anmelder de nå Chelsea og agentene Rune Hauge og John Shittu til Det Internasjonale Fotballforbundet (FIFA).

— Når vi går til det skritt å anmelde disse partene, er ikke det uten grunn. Når vi i tillegg står sammen med Manchester United, er det snakk om ganske sterke forhold, sier Lyn-leder Sveinung Lunde til Aftenposten.

Dramatisk vending.På en pressekonferanse på Ullevaal stadion i går ettermiddag, varslet klubben om den dramatiske vendingen saken nå har fått - og la frem en bunke med 20 forskjellige dokumenter som de mener underbygger deres sak.

— Vi håper å få FIFAs vurdering av måten de har opptrådt på - og få testet om det er i samsvar med fotballens eget regelverk, sier Lyn-advokat Erik Nadheim.

De 20 dagene som har gått siden Obi Mikel ble klar for Manchester United, har vært eksplosjonsartede. Det har vært trusler, politijakter, påstander om kidnapping, brutte avtaler og sterke ord.

Nå håper Lyn og Manchester United å nagle Chelsea, agentgiganten Rune Hauge og John Shittu til veggen.

Her er Lyn-direktør Morgan Andersens utgreiing om årsakene til at klubbene nå anmelder de tre partene til FIFA:

Chelsea: - Det er grunn til å tro at de har vært involvert i å prøve å tilegne seg rettigheter til spillere som er under 18 år. Faren til Mikel sier at han har mottatt penger fra Chelsea, noe som også er ulovlig.

Rune Hauge: - Han har forsøkt å selge noe han ikke har hatt eierrettigheter til. Og så må FIFA vurdere om han har sittet på flere sider av bordet. Det tror jeg.

John Shittu: - Til tross for at spilleren har sagt opp avtalen med ham, har han ført Mikel ut av Norge, og samtidig gitt ham råd om å holde seg borte fra sin arbeidsgiver.

— Hva håper dere skal komme ut av FIFA-anmeldelsen?

— At de lager et statement på at spilleren er vår, at de hjelper oss med å få Mikel tilbake hit og at han deretter gjennomfører den avtalen han har med United fra 2006, svarer Andersen.

— I tillegg håper jeg at dette resulterer i at FIFA får frem at agentene og Chelsea har handlet i strid med regelverket.

— Bør de miste agentlisensen?

— Det må andre vurdere, svarer Andersen.

Rune Hauge var ikke tilgjengelig for kommentar til denne saken i går.