Erik Huseklepp var mannen alle norske journalister ville prate med etter seieren over Frankrike. Bergenseren scoret begge målene mot Laurant Blancs ferske mannskap, og var den store forskjellen i en kamp der Norge tidvis slet med tempoet.

— Den første var et ”innøvd” frispark, sier Huseklepp med et digert glis.

Frisparket fra Gamst Pedersen traff noe ufrivillig Brann-spissen på vei mot mål. Huseklepp fikk kontroll over kula, og banket den inn bak Stephane Ruffier.

- Jeg traff veldig godt, og det var deilig å se den gå inn. Det er moro å gjøre det bra foran så mye folk, sier Huseklepp til Aftenposten.no

Se høydepunktene i kampen her:

Norge — Frankrike: Høydepunkter

- Vet bare litt

Det var 15165 publikummere på Ullevaal, men med ”folk” mener tomålsscoreren egentlig talentspeidere og agenter. For han vet at mange satt ringside for å følge ham.

- Ja, jeg vet litt, men jeg ville egentlig ikke vite så mye om hvem og hvordan. Når det skjer noe konkret blir jeg informert. Hvis det skjer noe, sier Huseklepp.

Og det gjør det nok. Lagkameratene hans på landslaget kan ikke forstå at han fremdeles spiller i Brann.

— Han forsvinner i løpet av to uker. Han er meget god, sier kaptein Brede Hangeland.

- Han spiller ikke i Norge neste sesong. Det kan jeg nesten vedde huset mitt på. Erik er for god for Tippeligaen, sier Bjørn Helge Riise.

Før møtet med Frankrike var det Roma-proff John Arne Riise som kom med avgjørende råd til dobbelscoreren.

- John Arne sa at Mexes er utrolig duellsterk og tøff i kroppen, men at han ikke liker å bli tatt med på løpeturer på tvers. Så da gjorde jeg det, sier Huseklepp.

Og det ga uttelling.

Perfekt pasning

Da Bjørn Helge Riise brøt langt inn på Frankrikes halvdel i det 71. minutt, hadde allerede Huseklepp gjort et solid bueløp, og var på vei mot mål.

- Pasningen fra Bjørn Helge var perfekt. Det var bare å runde keeper, sier Huseklepp.

- Men du har ikke alltid vært like trygg i slike situasjoner. Hvorfor nå?

- Det går litt i bølger. Opp og ned. I vår spilte jeg veldig bra, men da scoret jeg jo aldri. Nå sitter målene oftere. Jeg har fire på fire kamper for Brann. Med selvtillit kommer tryggheten, og målene, forklarer Huseklepp.

- Drillo mener du er best som spiss, ikke som kantspiller. Hva synes du?

- Jeg trives egentlig godt på kanten også. Det er en friere rolle enn bare å ligge på krittet. Det er gøy uansett.

- Med deg, Moa og Carew ser Norge sterke ut på topp. Det lover godt for kvalifiseringen?

- Ja, at vi har flere muligheter er alltid positivt. Det er gøy for tiden, og vi legger press på hverandre. Slik skal det være. Forhåpentligvis fortsetter formen når kvalifiseringen starter, sier Huseklepp.