Nadderud: Finnen ble hentet til Brann i vinter, men hadde ikke spilt et eneste sekund i eliteserien siden overgangen. Mot Stabæk fikk han sin etterlengtede ilddåp, da Ruben Kristiansen meldte forfall.

22-åringen syns selv han kom godt ifra det.

— Førsteomgangen var god og annenomgangen var grei frem til målet. Etter det ble både meg og laget for passive. Dermed klarte de å score. Det kunne gått bedre, men det kunne også gått verre. Det var forhåpentlig en start på noe bra, sier Hatakka.

— Det har vært frustrerende

Han innrømmer at det har vært vanskelig å lese Lars Arne Nilsens startellevere denne våren, ettersom navnet hans kun har blitt lest opp én gang – i cupoppgjøret mot Førde i april.

— Ja, det har vært frustrerende, men vi har hatt gode resultater og har ikke sluppet inn mange mål, så jeg forstår trenerens avgjørelse. Jeg er bare glad for at jeg fikk sjansen til å spille mot Stabæk.

- Tror du du har overbevist treneren om mer spilletid?

— Det må du spørre han om, men jeg er sikker på at jeg presterte ok. Kanskje tviler han ikke like mye på meg lengre. Jeg har visst at jeg kan spille på dette nivået, men nå vet kanskje treneren det og, sier finnen.

Nilsen retter ikke pekefingeren

Backen hadde hendene fulle med å håndtere Stabæks Moussa Njie gjennom hele kampen og bærumslagets eneste mål kom også på Hatakkas side. Hatakka er usikker på om han kunne gjort det bedre i 1-1-situasjonen.

— Vi må se det på video, men det var deres eneste sjanse og han fikk til en perfekt avslutning. Jeg vil ikke analysere nå fordi jeg ikke helt husker hva som skjedde, sier han.

Det var Kamal Issah som plutselig sto mutters alene i boksen, etter at Sivert Heltne Nilsen støtet ballfører. Hatakka var spilt ute av posisjon etter flere hurtige Stabæk-kombinasjoner.

Brann-treneren har derimot ingen planer om å sette spillerne sine i gapestokken.

— Jeg vil ikke gi skylden til noen før jeg har sett det igjen. De kom til på vår høyreside, og det burde vi kanskje ha justert tidligere. Samtidig kommer de til én sjanse på 90 minutter, så vi kan ikke ta livet av forsvarsspillerne for det. Jeg har i hvert fall ikke tenkt til det, sier Nilsen.

BT har for øvrig registrert to sjanser til hjemmelaget, mot Branns tre.

Åsane fortsatt interessert

Treneren ga vikarbacken godkjent med tanke på den manglende spilletiden.

— Han har ikke spilt før for oss i eliteserien, så han trenger litt tid. Nå fikk han 90 minutter, og det er veldig kjekt. Det har han virkelig gledet seg til, sier Nilsen.

Hatakka fikk altså sine første eliteserieminutter, men det kan også bli hans siste i Brann – i hvert fall for denne gang.

22-åringen fikk tidligere i sommer tilbud om å trene med Åsane, men fikk nei fra Brann grunnet skadesituasjonen. Oransjetrøyene skal fortsatt være interesserte, men Hatakka ønsker ikke å svare på om det var hans siste kamp i rødt.

— Det er et interessant spørsmål. Jeg vil heller snakke om kampen enn en eventuell overgang. Jeg tror jeg har vist at jeg kan spille på dette nivået. Nå er det opp til treneren om hva som er det beste for laget, sier han.

- Glad for å være i Brann

- Kan du fortsette i Brann uten mer spilletid?

— Jeg er glad for at jeg kan trene med Brann, så frem til det skjer noe så spiller jeg med Brann-logoen på brystet. I fotball skjer ting raskt, så man vet aldri hva som kan skje de neste ukene, sier Hatakka.

Skadesituasjonen til Ruben Kristiansen er foreløpig usikkert, men det skal ikke være snakk om en langvarig skade. Det er dermed gode muligheter for at han rekker Ålesund-kampen på fredag, og igjen henviser Hatakka til innbytterbenken.

Overgangsvinduet åpner for øvrig kommende fredag.