I Fotball-Europa i sommer pakker hundrevis av spillere koffertene i jakten på suksess i nye klubber. Overgangsvinduet engasjerer over hele verden. Det er alt fra overraskende signeringer til supporterkrav om spillerkjøp.

Det spørs imidlertid ikke om det er en 23 år gammel brasilianer som har hovedrollen i en av de mest oppsiktsvekkende historiene fra denne sommerens overgangsvindu.

Det hele begynte lørdag 9. juli, da Lucas Silva (23) fikk beskjed av Real Madrid om at han skulle på lån til den portugisiske storklubben Sporting Lisboa.

Dette ble gjort etter at brasilianeren hadde tilbakelagt en sesong der han fikk svært lite tillit i Real Madrids førstelag. Da Silva troppet opp i Lisboa skulle han imidlertid få en mye verre nyhet.

For da Sporting Lisboas leger gjennomførte en medisinsk sjekk på Silva — noe som er standard prosedyre ved fotballoverganger - oppdaget de forstyrrelse på hjerterytmen til brasilianeren.

Visste du at Marit Bjørgen har hatt problemer med hjerterytmeforstyrrelser? Les om det svært spesielle pressemøtet der skidronningen måtte avbryte fordi hun ble svimmel her.

Fikk Twitter til å koke

En slik diagnose er noe toppidrettsutøvere må ta svært alvorlig. Det kan nemlig ende med hjertestans dersom en utøver med diagnosen driver hard trening.

Det tok heller ikke lang tid før Silva tok grep. Brasilianeren annonserte at han hadde besluttet å legge opp på sin Instagram-konto. Silva endret faktalinjen om seg selv på det sosiale nettverket til «Jeg kjempet hardt. Jeg avsluttet karrieren min, men jeg har beholdt troen».

Nyheten om at Silva hadde lagt opp spredte seg raskt. I sosiale medier strømmet støttemeldingene til Silva inn.

Real Madrid-fans fortalte at de var knust over nyheten, men ønsket Silva lykke til videre. På Twitter var Lucas Silva et «trending topic», hvilket innebærer at han var spesielt mye omtalt den søndagen.

Saken skulle imidlertid få en lykkelig vending. Dagen etter kom nemlig brasilianeren selv på banen. I en pressemelding avkreftet han at han skulle legge opp.

— Det ble gjennomført en medisinsk test, der de fant en hjerterytmeforstyrrelse. Men jeg tok flere undersøkelser som ikke fant noen feil. Det var tydeligvis et enkelt utslag uten noen spesifikk grunn, fortalte Silva.

Det hadde altså vært noe galt som skjedde under testen. Silva har ikke utdypet anledningene som lå bak Instagram-beskjeden, og om hvorvidt den ble skrevet mellom to hjertetester.

FIKK DU MED DEG DETTE? Ødegaard fikk gladnyhet - så startet spekulasjonene i utenlandske medier.

Droppet utlånet

Nå er det uansett ingen grunn til at Silva skal avslutte karrieren.

Utlånet til Sporting Lisboa ble imidlertid avbrutt. Silva fortalte nemlig at Real Madrids leger skal gjennomføre ytterligere tester av hjertet, for å forsikre at Silva ikke vil risikere hjertestans i kamp- og treningssituasjon i fremtiden.

— Tusen takk for støttemeldingene, avsluttet Lucas Silva i pressemeldingen.

Lucas Silva ankom den spanske hovedstaden i 2015, etter en mye omtalt overgang fra den brasilianske storklubben Cruzeiro. Midtbanespillerens fremtid henger uansett i løse luften denne sommeren.

Silvavar ikke med da 25 Real Madrid-spillere, inkludert Martin Ødegaard, reiste til Montreal, Canada søndag for å starte oppkjøringskampene til den nye La Liga-sesongen.