Midtbaneterrier N'Golo Kanté var en av hovedfaktorene for at Leicester City meget overraskende vant fjorårets Premier League.

25-åringen kom billig til Leicester fra franske Caen i fjor sommer, og kronet en fenomenal sesong med å spille EM for Frankrike nå i sommer.

Suksessen har gjort midtbanespilleren attraktiv for større klubber, og lørdag ettermiddag melder Leicester på sine hjemmesider at Kanté er solgt til Chelsea. Ifølge Sky Sports skal overgangssummen ligge på rundt 32 millioner pund, omlag 360 millioner kroner.

Leicester skriver at klubben tilbød Kanté en betydelig forbedret langtidskontrakt, men at franskmannen etter EM bestemte seg for at han ønsket å gå til Chelsea.

— Jeg er utrolig glad for å ha signert for en av de største klubbene i Europa. Dette er en drøm som går i oppfyllelse, sier Kanté til Chelseas hjemmesider, ifølge Sky Sports.

Kanté skal ha skrevet under for fem år på Stamford Bridge.

— Muligheten til å jobbe med Antonio Conte, en briljant trener, og noen av de beste spillerne i verden, var rett og slett for god til å avslå, sier han.

FULL OVERSIKT:

Leicester takker på sin side Kanté for hans bidrag til den mest suksessrike sesongen i klubbens historie. Han spilte 40 kamper for Leicester forrige sesong.

— Min første sesong i engelsk fotball var meget spesiell og nå håper jeg å oppnå enda mer i løpet av min tid som Chelsea-spiller, sier N'Golo Kanté.

Chelsea forsterker stallen etter fjorårets svake sesong, og den nye manageren Antonio Conte har også hentet angrepstalentet Michy Batshuayi fra Marseille.