Mange har lurt på hvordan Kim Ojo kunne være bortgjemt i Nybegsund-Trysil og 1. divisjon i tre sesonger.

Spørsmålet ble ikke enklere å svare på etter at nigerianeren scoret sitt fjerde og femte eliteseriemål for sesongen, denne gang mot Vålerenga på Ullevaal.

Dermed har han scoret mot Rosenborg, Lillestrøm og altså Vålerenga, etter at bergenserne ga han muligheten i den øverste divisjonen.

Nigerianeren var den store forskjellen på de to lagene.

Den siste scoringen var det virkelig klasse over, da et perfekt medtak på en pasning bakfra satte André Muri helt ut. Avslutningen var det heller ingenting å si på.

— Dette spillet handler om å score, sa han fornøyd etter kampen, vel vitende om at han har fem mål etter seks spilte kamper.

Han tok heller ikke av på egne vegne etter den store enkeltmannsprestasjonen.

- Jeg fikk en god pasning fra Birkir, forsvareren, og han gjorde det enkelt for meg.

Enkelt var nok ikke ordet så veldig mange andre ville brukt.

Trener Rune Skarsfjord var selvsagt glad for at Brann har fått en ny nummer ni.

-Det siste målet er glimt av høyeste klasse. Men det som imponerer meg mest er totaljobben han gjør over 90 minutter.

Andresen er bekymret

For Martin Andresen og Vålerenga var det en tung dag på jobben.

Ikke siden en svak kamp mot Sandefjord 25. oktober 2009 har de tapt i serien hjemme på Ullevaal. Siden har det blitt 17 kamper med enten seier eller uavgjort som sluttresultat.

I dag satte altså Ojo en effektiv stopper for den pene statistikken.

Etter 12-1-målfesten mot fjerdedivisjonslaget Oldenborg forrige helg, ble det heller ingen mål for Vålerenga denne gangen.

- Det er naturligvis bekymringsfullt det vi gjør i dag, sa treneren etter tapet.

- Vi var rett og slett ikke gode nok i dag, og tapte for et bedre lag.

Corner er mål

Kampen åpnet med at Kristofer Hæstad og Luton Shelton fikk en halvsjanse hver i løpet av de første syv minuttene, men både langskuddet og headingen gikk høyt over målet til Piotr Leiciejewski.

Brann fikk ballen i mål i det tiende minutt, men scoringen ble korrekt annullert for offside.

Erik Mjelde sendte ballen til Bentley, som skjøt fra 20 meter. Lars Hirschfeld måtte gi en retur som Mjelde var først på, men han var altså i offsideposisjon da skuddet fra Bentley gikk.

Men det skulle bare gå tre minutter før Brann-supporterne kunne juble for en godkjent scoring.

Bjørnar Homviks hjørnespark var godt, noe man ikke kan si om Andre Murig ogVålerenga-forsvarets markeringsjobb. Kim Ojo fikk det meget enkelt med å heade inn sitt fjerde seriemål for sesongen.

Temperatur

Luton Shelton startet kampen som midtspiss for hjemmelaget, og etter 26 minutter laget han en mulighet for seg selv.

Han kjempet til seg ballen fra Zsolt Korscmár, men ble taklet knallhardt av landsmann Rodolph Austin da han var på vei inn i Brann-feltet.

Dermed ble det bare hjørnespark.

Like etterpå fikk Ojo en ny mulighet med hodet etter en Homvik-corner, men denne gang gikk ballen utenfor mål.

Tempoet i kampen var heller dårlig en lang periode, og Stefan Strandbergs forsøk fra 25 meter med venstrebeinet etter 29 minutter kan på en fin måte summere opp hjemmelagets første halvtime. Det var løst og gikk langt utenfor.

Da klokken så vidt hadde passert 30 minutter rotet gjestenes målvakt Leiciejewski det til, noe han for øvrig gjorde flere ganger i løpet av kampen. Tør vi tippe at Håkon Opdal starter neste kamp?

Headingen fra Håvard Nielsen var ikke bedre enn at polakken enkelt burde klart å holde ballen, i stedet ble det en nesten-mulighet for Mohammed Fellah.

Den tamme kampen fikk litt temperatur da Fellah og Mjelde begynte å knuffe da VIF fikk frispark. Brannkapteinen ble belønnet med et gult kort han på ingen måte var enig i.

Dødballen endte med en god mulighet for Fegor Ogude, men skuddet ble blokkert.

Like etterpå var det VIF-kaptein Hæstad som ble belønnet med gult kort for en tøff på-ballen-takling mot Bentley. Hæstad reagert sterkt på frisparket, og var like skuffet for kortet.

Dommer Svein Erik Edvartsen trengte ikke være i tvil om hva Klanen mente om innsatsen hans, den runget over landslagsarenaen.

Etter 37 minutter fikk Fellah omgangens størst mulighet for hjemmelaget.

Midtstopper André Muri åpnet hele Brann-forsvaret med en god pasning, og helt alene med Leiciejewski burde Fellah scoret.

I stedet trillet avslutningen med venstrebenet like utenfor stolpen.

Brann-bom

Etter pause var det Vålerenga som fikk den første muligheten.

Piotr Leciejewski slurvet med en igangsetting, og Harmeet Singh forserte fremover. Innlegget med venstrebenet var godt, men headingen fra Fegor Ogude gikk over mål.

Noen minutter senere fikk Brann en enda større mulighet.

Bentley utfordret et VIF-forsvar i uballanse, og sentret til høyreback Birkir Már Sævarsson som var helt alene med Lars Hirschfeld.

Islendingen klarte imidlertid å sette ballen utenfor mål.

Så var det Vålerenga som kombinerte fint etter 55 minutter, men Fellah klarte ikke å presse avslutningen under tverrliggeren.

Like etter kom Isaac Boakye inn for Håvard Nielsen. Ghaneseren fikk en mulighet nesten umiddelbart, men ble stoppet av Brann-forsvaret før han fikk avsluttet.

Martin Andresen valgte også å sette inn Bojan Zajic, og et frispark fra han fant hodet til Muri i det 62. minutt.

Men heller ikke denne gangen klarte hjemmelaget å styre avslutningen mellom stengene.

Bjørnar Homvik sendte av gårde kampens neste skudd. Lars Hirschfeld fikk fingrene på ballen, men fikk likevel utspill fra mål.

Neste halvsjanse var det Zajic som fikk, men også dette skuddet fra VIF gikk over mål.

Ojo igjen

Det var imidlertid én mann som var den største forskjellen på lagene på Ullevaal.

Kim Ojo.

Etter 75 minutter tok han på vakkert vis med seg pasningen fra Sævarsson forbi André Muri, og på den andre berøringen satte han ballen sikkert til Hirscfelds venstre side.

Ojos andre var kampens beste prestasjon, men også andre gang Muri ble lurt av Ojo.

Målet var for øvrig bare tredje gang denne sesongen at Brann har klart å score etter pause.

Brann er med seieren oppe på tredjeplass før søndagens kamper, mens gullfavoritten Vålerenga har bare syv poeng på sine seks første kamper.