Kim Ojo (22) er blitt en Brann-helt på rekordtid. Nigerianeren er blitt et oppspillspunkt, tilrettelegger, straffetaker og, ikke minst, målscorer i årets Brann-utgave.

På årets fem første kamper har spissen vært involvert i en håndfull sjanser, tre mål og tre målgivende pasninger. Ojo står altså bak seks av de ti målene Brann har scoret så langt – 60 prosent!

– I tillegg har han jo hatt et par i stolpen og tverrliggeren mot Rosenborg og Molde. Han er veldig involvert i angrepsspillet vårt, ja, sier Rune Skarsfjord til bt.no.

– Er dere blitt avhengig av ham?

– Alle lag er avhengig av enkeltspillere. Se på Lillestrøm, spør om de ville savnet Nosa eller Ujah. Akkurat som Barcelona trenger Messi, han har vel scoret 52 mål nå? Helt sykt. Verden hadde sett annerledes ut, hvis Messi han hadde spilt for dem, svarer Brann-treneren.

– Vi trenger alle

Hovedtreneren fryder seg også over tallene som viser målgivende pasninger. Dette er en av de tingene Ojo er blitt bedre på i vinter.

– Assist har vi jobbet mye med, at han skal legge opp til mål like mye som han scorer omtrent. Jeg tror ikke han hadde så mange målgivende for Nybergsund forrige sesong, han hadde mange straffescoringer i hvert fall , forklarer Skarsfjord.

Kim Ojo tar ikke av og fører ingen statistikk over egne prestasjoner.

– Jeg visste ikke om dette før du sa det til meg. Selvsagt er det gøy å være mye involvert, men på dette laget er alle like viktig. Vi trenger alle medspillerne, støtteapparatet og hver eneste supporter, sier Ojo til bt.no.

– Pleide du å slå like mange målgivende pasninger i Nybergsund?

– Ja, der hadde jeg mange. Når jeg så en spiller komme på løp, ga jeg heller ballen til ham enn å score selv, svarer spissen, som har vært på banen i hvert eneste minutt i eliteserien så langt.

Ojo har vært et konstant uromoment for eliteseriens midtstoppere så langt. Tanksenteret håper å forbedre målrekorden fra i fjor, da puttet han 13 mål i 1.divisjon. Han har gått målløs av banen i de to siste kampene mot Molde og Tertnes, men håper på nettsus mot Vålerenga lørdag.

– Alt er mulig, smiler spissen.

Landslagsaktuell

Landsmann Chukwuma «Bentley» Akabueze ble for første gang tatt ut i Nigerias U23-tropp i mars. I juni er det ny samling og kamp, da håper den tidligere Odd Grenland-spilleren å få en ny mulighet. Bentley tror at Ojo også snart kan få en innkallelse.

– Ja, han må bare være tålmodig. Kim er absolutt god nok , sier Bentley til bt.no.

Rune Skarsfjord tipper også at en av hans viktigste spillere ligger i landslagets vannskorpe. Brann-treneren har ikke mange alternativer å velge blant hvis Ojo en dag skulle bli skadet eller satt i karantene. Skarsfjord har uansett ikke latt seg overraske over at Ojo har tatt nivået i eliteserien umiddelbart.

– Nei, når jeg var så ivrig på å få ham hit, kan jeg ikke si at jeg er overrasket , smiler Skarsfjord.

– Men Kim skal også få lov til å ha sine «down»-perioder. Husk at han ennå er ung, legger han til.