Sammen med Strømsgodset, Bodø/Glimt og Løv-Ham ble Brann irettesatt etter forrige rapportering til fotballforbundets klubblisensnemnd i fjor sommer. Klubben var da i såkalt rød sone og kunne risikere poengtrekk om man ikke lyktes med å følge en økonomisk handlingsplan utarbeidet i samarbeid med klubblisensnemnda.

Ved rapporteringen 31. desember 2009 scoret Brann 22 poeng og havnet i den dårligste kategorien. Siden har det vært grei progresjon frem til neste rapportering som var 31. desember 2010. Klubblisensnemnden har nå gjennomgått rapporten og ga denne uken Brann en positiv tilbakemelding. Den viser at Brann nå oppnår 51 poeng, mens målet som minimum måtte oppnås på dette tidspunkt ifølge handlingsplanen var 36 poeng.

— God kostnadskontroll

Daglig leder Roald Bruun-Hanssen kan fornøyd konstatere at pilene peker i riktig retning.

- Vi har jobbet med en kostnadskontroll som gjør at vi leverer et økonomisk resultat i tråd med handlingsplanen. Vi har forbedret egenkapitalsiden også, men det viktigste er kostnadskontrollen. Gjennom hele 2010 var vi veldig tett på økonomien , sier Bruun-Hanssen.

Helt siden Brann havnet i den dårligste kategorien, har det å få økonomien på fote igjen vært en prioritert oppgave på Stadion. Bruun-Hanssen kan se tilbake på en periode der det har vært mindre penger til alt.

- De siste to årene har vi vel kuttet for bortimot 40 millioner. Vi har gjort alt som vi har funnet forsvarlig å gjøre , sier han.

Frem mot 30. juni 2012 må Brann oppnå 65 poeng for å komme ut av den dårligste kategorien. Bruun-Hanssen understreker at jobben med å kurere Brann-økonomien langt fra er over.

- Vi er fornøyde med å ha fått kontroll på situasjonen gjennom veldig nøktern drift. Det vi har gjort nå er et godt steg, men heller ikke noe mer. Vi har fremdeles et stykke vei å gå for å komme opp i 65 poeng, men vi skal jobbe like bra i fortsettelsen også , sier Bruun-Hanssen.

- Fryktet ikke poengtrekk

Fotballforbundets finansielle oppfølgingssystem har tre kategorier. For å havne i såkalt grønn sone må man oppnå over 130 poeng. I den gule sonen havner klubber som oppnår mellom 65 og 130 poeng. Klubber som etter systemet blir plassert i den svakeste kategorien, blir pålagt av fotballforbundet å lage en handlingsplan for å få dem minst opp i den gule sonen. Dersom en klubb ved neste rapportering ikke innfrir målsettingene i handlingsplanen, blir de idømt sanksjoner. Ved første brudd får de kun en irettesettelse, mens de ved neste brudd vil bli ilagt ett poengs straff.

Brann har hele tiden uttalt at man har følt seg trygge på at poengtrekk ikke skulle bli en realitet for klubben.

- Vi fryktet det ikke, nei. Vi var trygge på planen vi drev etter, og det viser at vi har kontroll på det vi holder på med , sier Bruun-Hanssen.