OILERS-LILLEHAMMER 7-3

Det ble nok en fin dag for Stavanger-hockeyen da U 20-laget til Stavanger Oilers slo Lillehammer 7-3 i den tredje og avgjørende NM-kvartfinalen i DNB Arena mandag. Ungguttene til Oilers tapte den første kampen på Lillehammer 0-5 fredag, men slo tilbake og vant 3-1 i lørdagens bortekamp.

Mandag tok Oilers ledelsen ved Rudolfs Balcers allerede etter to minutters spill i Stavanger. I tillegg til Balcers hadde blant annet også Henrik Medhus, Johannes Johannesen og Anders Tangen Henriksen A-lagserfaring for hjemmelaget, og kvartetten var svært delaktig i den sterke 7-3-seieren.

Rudolfs Balcers scoret tre mål mot Lillehammer. Foto: Kristian Jacobsen

17 år gamle Rudolfs Balcers, som i de siste kampene har blitt vraket fra A-laget til Oilers fordi klubben har en utlending for mye i troppen, scoret et imponerende hattrick og noterte i tillegg til de tre målene én målgivende pasning mot Lillehammer. Johannes Johannesen scoret ett mål og hadde to assister, Medhus hadde tre målgivende pasninger og Tangen Henriksen gjorde også ett mål og fire assister.Perioderesultatene i kampen var 3-1, 4-2, 0-0. Også Frisk Asker, Lørenskog og Stjernen er klare for semifinalene i U20-sluttspillet. Samtlige vant 2-0 i kamper.

Oilers stiller for første gang lag i eliteserien for U20-lag, og sesongens sluttspill er dermed historisk i seg selv. Nå er altså det unge lage sikret avansement til medaljerundene.