STAVANGER: Fredag kveld tar regjerende norgesmester Oilers i mot Stjernen til den første kvartfinalekampen i best av sju-serien mot laget som ble nummer åtte i grunnserien. Oilers-trener Petter Thoresen gleder seg til sluttspillet braker løs.

— Jeg har en god følelse, men er også ganske spent. Jeg vet at jeg har et lag som er godt nok til å ta et femte NM-gull, men vi har en stor jobb foran oss for å lykkes. Det krever det rette fokuset og disiplinen, og innebærer at spillerne må leve riktig 24 timer i døgnet de neste seks ukene, sier Thoresen til Aftenbladet.

Må takle å tape

Suksesstreneren har sørget for fire NM-gull på sine hittil fem sesonger som Oilers-sjef, tre av dem på rad de siste tre årene. Som spiller og trener har han en rekke NM-titler å se tilbake på fra årene i Storhamar og Vålerenga også. Og Thoresen vet hva som skal til for å gjenta bragden for fjerde gang på rad.

— Vi må være gode over en lang periode, vinne fire kamper mot motstanderne våre før de klarer det samme mot oss og ta 12 seirer totalt. Vi må takle å vinne og takle å tape. Og så er det viktig at vi klarer å gjennomføre solide kamper i 60 minutter. Vi må være veldig bevisstgjorte på hva dette handler om, sier Oilers-treneren.

Fornøyd med troppen

Fredag formiddag gjennomfører laget sin siste lette treningsøkt før alvoret starter i kveld. Der må Oilers klare seg uten Tommy Kristiansen og en småskadet Rudolfs Balcers, som er flyttet ned på U20-laget i helgen.

— Å spille annenhver dag er en fordel for oss. Vi har en veldig sterk og bred tropp, og jeg skal forsøke å belaste hele laget gjennom sluttspillet. Vi er mange, har en fin mix i laget og mye rutine, også på flere av våre yngre spillere. Nå blir det bare viktig å unngå dumme utvisninger generelt og matchstraffer spesielt, sier Petter Thoresen.

Det mentale viktig

I likhet med spillerne understreker han viktigheten av den mentale biten i sluttspillet.

— Det som sitter mellom øra er helt klart en viktig faktor. Vi vet at vi har nivået inne rent sportslig, men må samtidig levere bra i hver eneste kamp og være ydmyke overfor oppgaven. Vi kan for eksempel ikke tro at det går av seg selv i kvartfinalene mot Stjernen. De har en utrolig stå-på-vilje i laget, en dyktig målvakt og slapp inn svært få baklengsmål mot gode lag i de tre siste serierundene, sier Thoresen, og legger til:

Må bli mer effektive

— For vår del betyr det at vi må være langt mer effektive. Vi må dessuten sørge for ikke å gjøre keeperen deres god. Det skal ikke være nødvendig med 50 skudd for å score to mål, og jeg har en god følelse på at dette kommer til å snu. Det krever imidlertid at vi får flere farlige pucken på mål og at vi tar kampen rundt målet, sier Oilers-treneren, som har med seg en god tradisjon i sluttspillbagasjen.

— Vi har pleid å være gode når vi må og vinne når vi må. Selv når vi har havnet bakpå i finaleserien har vi klart å snu det til vår fordel. Det er en stor styrke, mener Thoresen.

Vi følger den første NM-kvartfinalen mellom Oilers og Stjernen direkte på Aftenbladet.no.

Nedslepp i DNB Arena kl. 18.00!