Basel-Liverpool 1-0, Arsenal-Galatasaray 4-1

Premier League-starten har vært blytung med syv poeng av 18 mulige for den regjerende sølvvinneren.

I ligacupen måtte de ha straffesparkkonkurranse mot Middlesbrough for å avansere i ligacupen.

Og comebacket i Champions League etter fire års fravær, hjemme mot bulgarske Ludogorets ble reddet med Steven Gerrards avgjørende straffescoring tre minutter på overtid.

Ting har altså ikke gått på skinner for Liverpool, som imponerte stort i den hjemlige ligaen forrige sesong.

Steven Gerrard og Liverpool spilte ingen god kamp mot Basel. Foto: Digitalsport

Liverpool sletMen høsten 2014 har vært en gedigen nedtur. Og problemene fortsatte borte mot sveitsiske Basel i den andre kampen i gruppespillet i Champions League.

Basel vant en jevnspilt kamp etter at Marco Streller scoret seiersmålet tidlig i annen omgang. Et hjørnespark fra Taulant Xhaka traff bakhodet til Martin Skrtel. Returen satte Stroller i mål.

Godt organiserte Basel holdt unna mot et Liverpool-lag som slet med å skape store sjanser. Nærmest var Raheem Sterling, som var alene med keeper kvarteret før slutt. Men Liverpool-spilleren traff ikke ballen og den trillet inn til keeper.

Nå er Liverpool-manager Brendan Rodgers under press for første gang i sin tid på Merseyside. Lørdag møter Liverpool West Bromwich hjemme på Anfield. Der trenger både Rodgers og spillerne en seier.

Danny Welbeck herjet for Arsenal og scoret tre mål mot Galatasaray. Foto: Digitalsport

Tre ganger WelbeckLangt bedre gikk det med Arsenal, som tapte borte mot Borussia Dortmund i den første guppespillkampen. Hjemme mot Galatasaray var Arsenal klart best. Og kampens store frontfigur ble spissen Daniel Welbeck, som måtte tåle mye kritikk fordi han ikke scoret nok i sine år i Manchester United.

Mot Galatasaray scoret Welbeck tre ganger. I løpet av åtte minutter i første omgang scoret han to ganger på Emirates.

Alexis Sanchez økte til 3-0 få minutter før pause.

Og syv minutter ut i den andre omgangen økte Welbeck til 4-0 med en chip over Galatasaray-keeper Fernando Muslera. Dermed ble Welbeck den sjette briten som scoret tre mål i samme Champions League-kamp.

Etter 60 minutter ble Arsenal-keeper Wojciech Szczesny utvist etter å ha felt en Galatasaray-spiller som var alene på vei mot mål. Bürak Yilmaz scoret sikkert på straffen.