Liverpool — Middlesbrough 2-2 (16-15 etter straffer)

De røde fra Liverpool måtte ha ekstraomganger og straffesparkkonkurranse for å sende Championship-laget Middlesbrough ut av ligacupen.

Og for et drama det ble!

30 staffespark måtte til for å kåre en vinner. Synderen ble Middlesbroughs Albert Adomah, som skjøt utenfor mål.

De 29 første forsøkene traff mellom stengene - og 27 av dem gikk i mål. Men alle konkurranser har sin slutt. Og Adomah ble den som til slutt bommet i en konkurranse der de 11 spillerne måtte starte på nytt.

Kampen endte 2-2. Liverpool vant straffespark-konkurransen med 14-13. Og det som startet med et tidlig Liverpool-mål og kontroll på cupoppgjøret, utviklet seg til å bli et ellevilt drama av de helt sjeldne.

Men manager Brendan Rodgers, Liverpool-spillerne, The Kop og hele Anfield kunne til slutt juble over avansement i ligacupen.

Keeper Simone Mignolet måtte ta straffe for Liverpool. Foto: Digitalsport

Har slitt i startenDet har ikke gått på skinner for Liverpool i sesongstarten.

Tre tap og kun to seire av fem mulige i Premier League. Og det måtte et straffesparkmål på overtid av kaptein Steven Gerrard til for å slå bulgarske Ludogorets i Champions League-comebacket.

Men hjemme på Anfield i ligacupens første runde mot Middlesborugh, var Merseyside-laget store favoritter.

Liverpool tok også en oppskriftsmessig og tidlig ledelse. Middlesbrough fikk aldri avklart og fra 25 meter plasserte Jordan Rossiter ballen i mål. 10 minutter spilt ,en 17 år gammel debutant hadde scoret, Liverpool ledet, Liverpool hadde kontroll.

Eller?

De røde imponerte ikke veldig, og istedet for å "drepe" kampen, inviterte de Championship-laget inn i den.

Kamp med nerve

Da Adam Reach headet inn 1-1-målet etter 62 minutter startet neglebitingen på Anfield.

Ligacupoppgjøret ble en kamp med nerve. Liverpool startet ikke med sin antatt beste startoppstilling og manager Brendan Rodgers valgte å spare blant andre Steven Gerrard og Jordan Henderson.

Suso så ut til å bli matchvinner for Liverpool, men slik ble det ikke. Foto: Digitalsport

Men på papiret var det et helt OK lag. Som viste seg å skuffe stort. Middlesbrough var minst like gode som vertene og etterhvert ble det veldig stille på Anfield.Ekstraomganger måtte til for å kåre en vinner.

Den første ble målløs.

Men Middlesbrough-spillerne ble slitne og de klarte ikke å stå imot trøkket fra Liverpool.

Fire minutter ut i den andre ekstraomgangen scoret Liverpool. Luis Enrique og Adam Lallana kombinerte flott på venstrekanten. Middlesbrough fikk ikke klarert, ballen havnet hos innbytter Suso på 15-16 meter, og spanjolen sendte ballen forbi to Boro-spillere og i mål.

Liverpool var videre. Trodde alle. De skulle bare kontrollere seiren i havn.

Men to minutter på overtid av andre ekstraomgang laget Kolo Toure straffespark til Middlesbrough etter at Raheem Sterling først hadde mistet ballen. Den satte Patrick Bamford i mål.

Og dermed måtte lagene ut i straffespark-konkurrasne. Som Liverpool til slutt vant.