Forrige sesong var det Manchester City og Paris Saint Germain som ble hardest straffet av Det europeiske fotballforbundet (UEFA).

De økonomiske fair play-reglene går enkelt sagt ut på at klubbenes utgifter ikke kan overstige inntektene. UEFA vil den økonomiske dopingen til livs.

UEFA offentliggjorde torsdag at Liverpool er en av syv klubber som nå etterforskes for brudd på reglene. De andre klubbene som settes under lupen er Monaco, Roma, Besiktas, Inter, Krasnodar og Sporting Lisboa, skriver The Guardian.

– Disse klubbene må levere ytterligere informasjon i oktober og november. Deretter vil en ny dialog gjøres og tiltak eventuelt treffes, melder Det europeiske fotballforbundet.

Store tap

Liverpool spilte ikke i europeiske klubbturneringer forrige sesong, og leverte en økonomisk rapport til UEFA først nylig.

Ifølge UEFAs regler kan ikke underskuddet overstige 35,4 millioner pund (350 millioner kroner) over en toårsperiode. Liverpool hadde et tap på 49,8 millioner pund i 2012/13-sesongen, og 40,5 millioner pund i en periode på 10 måneder før det.

De neste månedene må Liverpool og de andre klubbene som er under etterforskning levere rapporter til UEFA. Liverpool har tidligere uttalt at de ikke frykter straff, ettersom klubben har fått nye og lukrative kommersielle avtaler på plass, samt avskrivninger av tap.

Liverpool-manager Brendan Rodgers sa torsdag at han ikke er veldig bekymret for at klubben vil bli straffet.

– Dette er åpenbart noe styret må ta seg av, men vi er komfortable med situasjonen, for vi er tilhengere av økonomisk fair play. Det er en prosess som pågår i klubben, sa Rodgers på en pressekonferanse.

Manchester City og PSG ble altså hardest straffet forrige sesong. De ble bøtelagt med 49 millioner pund, fikk restriksjoner på overganger, og fikk redusert Champions League-troppene sine.

Prispenger holdes tilbake

Ved siden av de syv klubbene som etterforskes på grunnlag av sine innleverte regnskapstall melder UEFA at 115 klubber som deltar i europacupturneringer denne sesongen vil bli fulgt særlig nøye og har fått beskjed om å levere utfyllende opplysninger.

Fem klubber har fått prispenger fra europacupene tilbakeholdt på grunn av betydelige utestående betalinger til andre klubber, egne ansatte eller skatte— og avgiftsmyndigheter. Det gjelder Bursaspor, Cluj, Astra Giurgiu, Buducnost Podgorica og Ekranas.