FotballHerrerTippeligaenStart - Viking 1 - 115.04.07Foto: Tomas Rolland - DigitalsportFredrik Strømstad - Start - Foto: Tomas Rolland - Digitalsport
Fotball TippeligaViking Stadion 290607Viking StartFoto: Sigbjørn Andreas Hofsmo, DigitalsportOle Martin Årst - Ragnvald Soma Foto: Digitalsport

— Jeg kan ikke se for meg andre til å lede Start nå. Det er ikke der skoen trykker, sier Fredrik Strømstad til fvn.no.

Landslagets førstevalg på høyrekanten det siste året sier det er spillerne selv som må ta ansvaret for de dårlige resultatene. Start har seks strake serietap og røk ut av cupen for 1. divisjonslaget FK Haugesund.

Spillerne tar selvkritikk

— Problemer sitter i hodet på oss spillerne. Det kan jeg ikke legge skjul på. Men vi må bare legge kampene som har vært bak oss, og fokusere på det som kommer, sier Strømstad.

- Hva er årsaken til problemene?

— Det har jeg ikke noe veldig godt svar på. Men det er klart at vi ikke har scoret nok mål.

Strømstad får støtte fra Kristofer Hæstad.

— Vi har full tillit til det den sportslige ledelsen driver med. Og jeg begynner å bli lei av å svare på spørsmål rundt det, sier Hæstad, som mener spillerne selv har forårsaket problemet.

— Jeg har ikke annet svar enn at vi ikke spiller godt nok; ikke godt nok som lag, sier Doffen.

- For enkelt

Ole Martin Årst kom fra Tromsø i sommer, og mener han kom til lag med optimisme til tross for problemene på banen. Årst, som fremhevet Bjørnebyes påvirkning som viktig for at han skiftet klubb, kaller trenersituasjonen et ikke-tema.

— Det er ikke tema. Å sparke treneren er altfor enkelt. Spillergruppen står bak det sportslige apparatet.

- Hva må dere gjøre annerledes?

— Vi har ting å jobbe med i alle aspekter. Vi trenger mer trykk framover, og det er noe vi jobber vi hardt med. Viking-kampen var atskillig bedre enn FK Haugesund-kampen, og vi må ta med oss det positive derfra, sier Årst.

Søndag møter Start 33-åringens gamle lagkamerater i Tromsø – til sesongens viktigste kamp hittil på Sør Arena.