Stavanger Oilers-Frisk Asker 0-1

— Jeg er overrasket over at spillerne var så tamme og nonchalante. Jeg advarte dem nemlig mot dette på forhånd. Dessverre kan det se ut som vi undervurderte dem likevel. Det er skuffende, sier Oilers-trener Petter Thoresen til Aftenbladet etter sesongens første serietap i DNB Arena.

Oilers gikk på isen som soleklar serieleder hjemme mot Frisk Asker. Laget hadde til gode å tape i eliteserien etter ordinær tid denne sesongen, og var ubeseiret på hjemmebane.

Philippe Cornet slet med å markere seg i Oilers-debuten. Her forsøker han seg foran Frisks mål i 2. periode, men Nicklas Dahlberg stoppet også det forsøket. Foto: Jon Ingemundsen

De siste dagene har mediene vært fulle av lovord om mesterlaget fra Stavanger, på onsdagens trening var stemningen unormalt god blant spillere og trenere og før oppgjøret mot underdog'ene fra Asker trodde de fleste på en ny triumf for Petter Thoresens menn.

Dahlbergs drømmekveld

Slik gikk det ikke. Oilers-spillerne gikk på isen uten innsats, uten glød og uten vilje til å gjøre det som måtte til for å vinne dueller. Pasningene gikk på kryss og tvers, og pucktapene i egen sone var mange. Uten en strålende opplagt Henrik Holm mellom stengene kunne laget blitt straffet allerede tidlig i kampen.

I stedet gikk det snaut 17 minutter før superveteran Anders Bastiansen hamret inn 1-0-ledelsen for gjestene på en retur i overtall. Resten av kampen stanget Oilers hodet mot veggen – en svenske ved navn Nicklas Dahlberg.

Sisteskansen til Frisk Asker er én av ligaens aller beste målvakter, og skaper alltid trøbbel for laget fra oljebyen. Torsdag ble han den første keeperen som holdt nullen mot Oilers i eliteserien siden klubben tok i bruk DNB Arena 6. oktober 2012.

Gikk på tomgang

— Jeg skrøt av gutta før kampen, og sa hvilke mål vi skulle ha for de seks siste kampene før landslagsoppholdet. I stedet får vi oss en på trynet på direkten. Det skjer hver gang de får litt ros, og jeg er overrasket over at vi ikke snart lærer av det, sier Petter Thoresen.

— Vi var ikke villige til å gå i dueller, og gikk på tomgang kampen gjennom. Vi var dårlige både med og uten puck og helt hodeløse i avslutningene våre. I tillegg har Frisk Asker en meget god keeper i Dahlberg og fulgte planen sin til punkt og prikke. De ville mer enn oss og vant fortjent. Vi var rett og slett ikke i nærheten, sier Oilers-treneren, som legger til at Frisk Asker alltid spiller med stort hjerte når de møter Oilers.

Fornøyde Frisk

Det bekrefter Nicklas Dahlberg.

— Jeg er veldig fornøyd. Vi gjennomførte en veldig bra kamp, og gjorde akkurat som vi hadde planlagt. Vi var solide i forsvar, og tok vare på sjansene våre framover. Dette smakte godt. Jeg blir ekstra giret av å spille mot topplag foran så mye folk, og det er selvsagt kult å være den første som holder nullen i en seriekamp i DNB Arena, sier svensken til Aftenbladet etter å ha stoppet samtlige 41 Oilers-skudd i Stavanger.

Også matchvinner Anders Bastiansen var fornøyd etter skalpen i Stavanger.

— Dette er ett av de vanskeligste stedene å vinne, og jeg synes vi spilte en veldig solid bortekamp. Nicklas Dahlberg betyr mye for oss, men jeg synes vi gjennomførte en god match defensivt også. Det er mange som ønsker å slå Oilers på bortebane, og det gir oss utvilsomt litt ekstra tenning, sier Bastiansen.