Første serierunden er over. Etter ni spilte kamper topper vi serien med sterke 24 poeng, men det er absolutt ingen grunn til å hvile på laurbærene. Det er hele 36 kamper igjen av årets serie, selv om ledelsen er på fem poeng er veien fortsatt lang før vi eventuelt kan hente hjem et seriemesterskap. Da blir det et godt gammelt «på an igjen» når den andre serierunden av fem dras i gang med at Frisk-Asker gjester DNB-arena før bortekampen mot Sparta på lørdag.

foto
Ruben Smith står i mål for Oilers og blogger om klubben. Foto: Stig Nilssen

Serieoppsettet er forøvrig likt hver runde, og det har det vært i et par år nå. Med mindre det er noen små tilfeller hvor kamper flyttes på grunn av konserter etc så starter vi mot Asker, så Sparta osv. og så avslutter vi med Vålerenga og Lørenskog.

Taper stort mot Frisk

De siste fire årene har vi spilt borte mot Asker på lille nyttårsaften, en kamp vi hvert år har tapt stort og hatt en heller tung tur hjem med nattoget. Man skulle nesten trodd at forbundet tok copy/paste på serieoppsettet fra år til år for å spare seg for mye logistikkproblemer og ekstra arbeid.

Lagmiljøet her i Oilers er veldig godt.

Jeg har egentlig ikke så mye i mot at det har blitt sånn, men jeg humret litt når jeg så at rekkefølgen i serieoppsettet i år var prikk likt det fra i fjor. Med tanke på serieinnspurten er det faktisk veldig spennende at i de fire siste kampene så har vi tre av topplagene. Storhamar, Vålerenga og Lørenskog.

Spenning

For spenningen sin del er jo dette vesentlig mye mer spennende dersom gullet kan avgjøres helt på tampen. For et par år siden fikk vi jo kanskje tidenes seriefinale i norsk hockey da vi og Vålerenga møttes i siste serierunde for å avgjøre hvem som tok seriegullet. Nå skal det sies at ihvertfall for Oilersøyne så var den kampen et stort antiklimaks, men for publikum og hockeynorge var den nok helt topp. Vi snakker ikke mer om den kampen.

De siste fire årene har vi spilt borte mot Asker på lille nyttårsaften, en kamp vi hvert år har tapt stort og hatt en heller tung tur hjem med nattoget.

Det blir også «på an igjen» for Philippe Cornet. Vår nyeste spiller kommer fra Quebec i Canada og spilte i fjor for Washington Capitals’ farmerlag Hershey Bears. Han må være den nordamerikanske spilleren i Oilers som har fått raskest arbeidstillatelse av UDI. I det minste på den tiden jeg har vært her.

Nykommeren

Jeg husker at det tok jo en evighet å få NHL-stjernen Eric Nystrom spilleberettigelse under lockouten. Jeg har fungert litt som velkomstkomite for Philippe, han ankom etter at laget hadde reist til bortekampen mot Vålerenga og da var det naturlig at jeg og han spiste lunch sammen siden jeg ikke reiste. Lagmiljøet her i Oilers er veldig godt, så han kommer til gli fint inn, og jeg tror at vi alle føler et ansvar for å integrere nye spillere som kommer hit slik at de kan føle seg trygge og prestere deretter.

Jeg forsøkte å fortelle litt om laget, måten vi spiller på, litt om byen etc men jeg tror at Philippe hadde såpass med jet-lag at jeg tviler på om han husker noe som helst. Han har i det minste hatt en uke på å komme seg inn på norsk tid og selv om han den siste tiden bare hadde trent for seg selv så tror jeg han bli et viktig tilskudd til årets Oilerslag. Det blir spennende å se, følg godt med på #51 i dag.

DIREKTE 18: OILERS-FRISK ASKER