STAVANGER (Aftenbladet): Den 25 år gamle canadiske løperen hadde sin første trening med Oilers fredag, og klubben regnet med at det ville ta noen uker å få alle papirene i orden. Ikke minst fordi det nå er UDI i Oslo som er saksbehandler, ikke lokalt politi. I stedet fikk Philippe Cornet sin arbeidstillatelse på tre dager.

Det var RA som først meldte dette.

  • Vi er overrasket over at det har gått så fort. Tidligere har det tatt alt fra sju til 14 arbeidsdager å få den nødvendige tillatelsen. Kanskje det har med arbeidsstasjonen i oljeindustrien å gjøre, sier Oilers-direktør Pål Higson til Aftenbladet.

Cornet så lørdagens utklassing av Lørenskog fra tribuneplass. Etter kampen uttalte han følgende til Aftenbladet.

  • Norsk hockey er gøy! Mange sjanser og mye offensivt spill. Det bør passe mitt spill bra. Jeg håper det går i orden med papirene så fort som mulig. Dette vil jeg være med på!

Nå får han altså delta fortere enn han hadde trodd.

Trener Petter Thorsen beskrev Cornet slik etter 25-åringens første trening.

— Han virker som en veldig fin type. -Jeg ba Higson finne en god allrounder som kunne bidra i det offensive spillet. Det eneste jeg ba om var at vi ikke hentet en diva. Det måtte være en spiller som gikk inn i systemet vårt. Det tror jeg vi har funnet i Cornet.

I løpet av onsdag blir det trolig avgjort hvilken rekke Cornet går inn i til hjemmekampen mot Frisk-Asker torsdag kveld.