Oilers-Frisk 0-1:

Han hadde ikke spilt en hockeykamp siden mai, og slet med å markere seg i debuten for sin nye klubb. Kampen mot Frisk Asker ble en solid nedtur for Oilers og Philippe Cornet. På samme måte som de andre Oilers-spillerne slet også Cornet med å få ting til å sitte denne torsdagskvelden.

Presisjonen manglet. Aggressiviteten var fraværende. Timingen helt borte. Det ville seg liksom ikke helt da Frisk Asker sørget for at Oilers gikk målløse av isen i DNB Arena for første gang i seriesammenheng etter åpningen i 2012.

— Det er selvfølgelig ikke sånn du vil debutere. Det er kjipt å tape i den første kampen, men det var en tøff kamp. Jeg har ikke sett så mange av Oilers sine kamper, men jeg har sett mange nok til å skjønne at det var mye som ikke stemte i denne matchen, sier Cornet til Aftenbladet.

Tar selvkritikk

Sammen med Tommy Kristiansen og Mats Larsen Mostue måtte Cornet gå seg en tur etter det overraskende tapet mot Frisk. Skuffelsen i Oilers-garderoben var stor.

— Vi klarte aldri å gjøre det veldig vanskelig for Dahlberg i Frisk-målet. Han sto en god kamp, men vi fikk altfor sjelden trafikk foran ham. Jeg er den første til å ta selvkritikk. Jeg venter langt mer av meg selv , sier Cornet.

Allerede i det andre byttet hadde 25-åringen fra Canada muligheten til å markere seg. Men kontringen ble stoppet av en Frisk-skøyte og forsøket rant ut i sanden. Så mange flere sjanser klarte ikke den nordamerikanske rekken med Josh Soares, Dan Kissel og Philippe Cornet å skape.

— Vi kontret to mot én, og jeg forsøkte å sentre på tvers til Kissel. Men det ble for upresist. I ettertid ser jeg jo at jeg bare burde skutt, men vi forsøkte å gjøre det litt for fint i denne kampen. Vi må spille enklere og gå rett på mål. Det er lærdommen å ta med seg, sier Cornet.

Tålmodig trener

Oilers-treneren Petter Thoresen mener den canadiske nykommeren viste flere positive ting i debuten.

— Vi kommer til å få god bruk for Cornet framover. Han skal få litt tid på seg. Det var liksom ikke han vi skulle stole på i denne kampen, understreker Thoresen.

— Jeg trenger å bygge kjemi med lagkameratene mine. Det er spesielt viktig når motstanderen er så disiplinerte i midtsonen som Frisk var. Som lag har vi i hvert fall mye å gå på. Det kan bare gå én vei etter dette, sier Philippe Cornet.