Stavanger Oilers — Frisk Asker 0-1:

STAVANGER: Debuten til nykommer Phillipe Cornet endte uten mål og med sesongens første hjemmetap i serien for Oilers.

Det var knyttet store forventninger til Stavanger Oilers og hjemmedebutant Phillipe Cornet før torsdagens kamp mot Frisk Asker, men det endte med en solid nedtur og 0-1-tap for serielederne.

— Vi var ikke villige til å gå i dueller, og så ut som vi gikk på tomgang kampen gjennom. Vi var dårlige både med og uten puck, og Frisk Asker hadde en meget god keeper og fulgte planen sin til punkt og prikke. De vant fortjent , sier Oilers-trener Petter Thoresen til Aftenbladet like etter sesongens første serietap i DNB Arena, og får støtte av Tommy Kristinsen.

— Når vi gjør jobben skikkelig og taper, da kan vi ikke være misfornøyde. Men det gjorde vi ikke i denne kampen. Vi så ut som et juniorlag. Det er altfor dårlig ikke å vinne de fysiske duellene mot et ungt Frisk-lag. Det skal ikke skje, sier Oilers-spilleren.

Petter Thoresen ba klubbledelsen hente inn en offensiv spiler uten stjernenykker da Stian Høygård ble sykmeldt. Det åpnet for Philippe Cornet (25). Han markerte seg aldri i kampen mot Frisk Asker. Foto: Kristian Oftedal Kvendseth

Oilers hadde ikke tapt én eneste av sesongens ni første seriekamper etter ordinær tid før møtet med Frisk Asker i DNB Arena. Og vertene våknet også best mot tabellfemmerne i nykommer Cornets debut.Men det var gjestene som fikk kampens første store sjanse etter fire minutters spill, da bare en glitrende Henrik Holm i Oilers-buret hindret baklengsmål for hjemmelaget. Etter dette frisknet Asker-laget virkelig til, og da Josh Soares ble sendt i utvisningsboksen etter 7.50, lå mye til rette for en Frisk-scoring.

Straffet i undertall

I stedet kontret Kristian Forsberg i undertall. Oilers-kapteinen ble imidlertid hindret på vei mot mål og ble tildelt straffe, men maktet ikke å sette den i mål bak Frisk-keeper Nicklas Dahlberg.

Petter Thoresens menn fikk muligheten i overtall etter snaut 13 minutters spill, men maktet bare å skape én brukbar mulighet ved Josh Soares i et ganske svakt power play.

Oilers-spillerne fikk etter hvert svært lite til å stemme, og da Dennis Sveum ble utvist etter 16.09 var Frisk Asker nådeløse. Henrik Holm reddet det første forsøket, men på returen sto superveteranen Anders Bastiansen og smalt inn 0-1 etter 16.43. Oilers maktet ikke å svare før hvilen, og dermed var Frisk Asker i ledelsen før midtperioden.

Målløs midtperiode

Frisk åpnet best også i andre periode, og var svært nære å doble ledelsen allerede etter 21.15, men nok en gang fikk Holm avverget. Henrik Solberg ga bort pucken i egen sone bare et minutt senere, og Frisk fikk sjansen alene med Oilers-målvakten, som reddet lagkameratene igjen.

Etter drøyt 23 minutters spill var Jonas Johansson plutselig alene med Frisk Asker-keeper Nicklas Dahlberg, uten å omsette muligheten i mål. Oilers fikk opp aggressiviteten og hevet seg noe i andre halvdel av periode, og til tross for et nytt undertall etter 31 minutter, hadde vertene, blant annet ved Tommy Kristiansen, flere gode muligheter til å utligne på tampen av midtperioden.

Oilers-spillerne maktet imidlertid ikke å ta vare på sjansene, og dermed sto det fortsatt 0-1 på måltavlen før den tredje og siste perioden.

Frisk nærmest scoring

Det betydde med andre ord at Oilers måtte gå ut i hundre etter hvilen, men nok en gang var det Frisk som åpnet best, og allerede etter et drøyt minutt måtte Henrik Holm varte opp med periodens første klasseredning.

Oilers-trener Petter Thoresen brukte pausen til å flytte Mathias Trettenes opp i førsterekken mellom Josh Soares og Phillipe Cornet, mens Dan Kissel gikk inn mellom Peter Lorentzen og Rudolfs Balcers. Det hjalp lite de første sju minuttene av perioden. I stedet var det Sune Bergmans spillere som fortsatte å skape de største sjansene.

Det tok også Thoresen konsekvensene av, og med 12 minutter igjen av kampen, var det tid for en time out i Oilers-leiren. Det var imidlertid vanskelig å se noen umiddelbar effekt av det som ble sagt til spillerne. Frisk Asker vant nemlig de fleste nærkampene og Oilers-spillerne manglet presisjon og glød i det meste de foretok seg.

Bare nesten

I stedet for å jakte en utligning var det bortelaget som var nærmest scoring i DNB Arena.

Med snaut fire minutter igjen å spille pådro begge lag seg en to pluss to minutters utvisning, og like etter fikk Oilers sjansen i overtall fem mot fire da Frisk-spiller Connor Gaarder skjøt pucken over vantet med 2.30 igjen å spille. Ut gikk keeper Henrik Holm, og helt på tampen var hjemmelaget flere ganger uhyre nære en utligning.

Det ble imidlertid bare nesten for Oilers, som dermed gikk på sesongens første serietap etter ordinær tid.

Frisk Asker-keeper Nicklas Dahlberg var kanskje banens beste spiller mot Oilers torsdag. Med 1-0-seieren ble han også den første målvakten som holdt nullen i en seriekamp mot Oilers i DNB Arena, som åpnet 6. oktober for tre år siden.

— Jeg er veldig fornøyd. Vi gjennomførte en veldig bra kamp, og gjorde akkurat som vi hadde planlagt. Vi var solide i forsvar, og tok vare på sjansene våre framover. Dette var veldig kult. Jeg blir ekstra giret av å spille mot topplag foran så mye folk, sier svensken til Aftenbladet.

Også matchvinner Anders Bastiansen var fornøyd etter skalpen i Stavanger.

— Det smaker veldig godt. Vi spilte en solid bortekamp, sier Bastiansen.